Hjemmelaget lavkarbo tortillalefser helt uten gluten, melk, soya, gjær, nøtter og korn,- er det mulig? JA!
Disse slang jeg sammen da jeg kom hjem fra jobb i dag, altså de tar kort tid og er lette å lage.
Dette er en grunnoppskrift så du må gjerne tilsette krydder og urter for mer smak. Lefsene er laget på sesammel, men tåler du nøtter kan du gjerne lage med mandelmel i stedet om du heller foretrekker det.
Kan brukes til Taco, som pizzabunn eller andre retter du vanligvis bruker lefser til.
Oppskriften gir 2 store eller 4 mini lefser. Doble gjerne oppskriften etter hvor mange du skal lage til.
Tortillalefser
45 g Sesammel
1 ts Bakepulver
2 ss Fiberhusk
1 god klype Himalayasalt
0,75 dl Kokende vann
1 Egg
FREMGANGSMÅTE
1. Ha de tørre ingrediensene sammen i en bolle
2. Tilsett egget og rør det godt sammen. – Bruk gjerne en mikser.
3. Hell i det kokende vannet og bland det videre i noen minutter til du får en fast deig.
4. La deigen ligge å hvile i ca 5 minutter.
5. Del deigen i 4 små eller 2 store deler. Legg en og en deigklump mellom 2 bakepapir med litt olje på, og kjevle ut deigen så tynn som mulig. Gjenta til alle er kjevlet ut.
6. Stek en og en lefse på begge sider på middels varme i en stekepanne uten fett.
-MariaMarisol
Tusen takk for tips og gleder meg til å prøve disse
Rikke: Så hyggelig at du vil prøve
Ha en fin helg <3
Åh så godt det ser ut ☆
Sarajaneeth: Takk
Så fine de ble!
Har lett etter glutenfrie lefser på butikken – så dette var et bra tips! Men finner ikke egget i ingredienslista, er det et helt egg du bruker? Ha en fin helg 
Merete: Obs! Det er rettet nå! Takk for at du sa ifra
Fin helg til deg også! 
Bare hyggelig, og takk! Forresten – jeg elsker at du har begynt å legge ut litt enklere oppskrifter også!
Det ble den smoothien med bringebær og proteinpulver til lunch igår!
Takk for tipset! 
Merete: Nam, så deilig!
Det er veldig hyggelig å høre, jeg skal fortsette med det! 
Supert, gleder meg til å se mer!