Denne gangen har jeg laget brød på valnøttsmør!
Ingrediensene og fremgangsmåten er den samme som dette brødet, jeg byttet bare ut mandelsmør med valnøttsmør. Jeg elsker denne nye måten å lage brød på, det blir jo så perfekt!
Dette brødet er i bakt i en rund springform på ca 18-20 cm. Kle hele formen med et bakepapir.
Valnøttbrød
Brødet er lavkarbo uten gluten, melk, sukker, soya og korn. Vil du gjøre brødet paleo kan du bruke honning i stedet for fibersirup gold som jeg har brukt.
Ved bruk av honning vil brødet ha noe mer karbohydrater og dermed ikke være 100 % lavkarbo. Det er uansett kun små mengder som brukes i oppskriften, så mengden pr skive vil bli minimal.
Godt for magen!
Brødet er også magevennlig da valnøtter og linfrø er lavfodmap og hjelper til med å holde fordøyelsen i gang. Fibersirup har også vist seg å være det søtningsalternativet som er best for magen.
MEN, hva skal man ha på brødskiven?
Det hjelper lite om brødet er magevennlig dersom pålegget ikke er det.
Magevennlig pålegg
Ren eggerøre, kokt egg, speilegg, omelett
Ren kokt skinke (Gilde)
Ren kyllingfilet (Solvinge)
Roastbiff (Gilde)
Hamburgerygg
Seranoskinke
Mørpølse (Nordfjord kjøtt)
Makrell i tomat (King Oscar og Stabburet)
Peppermakrel (Stabburet)
Tunfisk i vann, gele eller olje
Røkt laks
Majones, ekte og lett
Peanøttsmør
Reker
Hvitost, harde -om du tåler melk
Brie – om du tåler melk
Syltetøy laget av lavfodmap frukt/bær. (F.eks Bringebær Lerum)
Salat, paprika, agurk og tomat
Det er sikkert flere alternativer der ute, men dette er de jeg i hvert fall kommer på nå.
-MariaMarisol
Så godt!
Henriette Celin: Det er kjempe godt