Ostekake i glass
Deilig fredagskos! ♥ Helt uten gluten, melk, sukker, egg og soya!
Ostekake i glass
Oppskriften gir ca 3 porsjoner.
BUNN
80 g Valnøtter,- eller andre nøtter
1 ss Kokosolje
2 ts Sukrin gold,- eller kokosblomstsukker
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen ingrediensene i en food processor og fyll bunnen av glassene.
2. Sett i kjøleskapet til fyllet er klart.
“OSTEMOUSSE”
150 g Cashewnøtter
3 dl Sterk blandet saft – jeg brukte sukkerfri bringebærsaft
3 Gelantinplater
1 ts Sitron
2 ss Kokoskrem
1-2 s Fibersirup
FREMGANSMÅTE
1. Bløtlegg gelantinplatene i 5 min. Kok deretter opp blandet saft og rør ut platene i det kokende vannet.
2. Ha cashewnøtter i en food processor og kjør til du nesten får nøttesmør.
3. Tilsett halvparten av saftblandingen og bland sammen.
4. Tilsett resten av ingrediensene, men litt og litt av saftblanding om gangen.
5. Kjør i noen minutter til du får en luftig mousse.
6. Hell over i glassene og sett kaldt til moussen har stivnet
GELELOLOKK
3 dl Sterk blandet saft. – Jeg brukte bringebær
3 gelantinplater
FREMGANGSMÅTE
1. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i 5 min.
2. Kok opp saft og rør ut platene.
3. Avkjøl til romtemperatur og hell deretter over den stivnede moussen.
TIPS!
– Jeg brukte fibersirup og sukrin gold som søtning, men du kan fint bruke noe annet. F.eks. Honning, sukrin, stevia eller kokosblomstsukker.
– Kokoskrem er den tykke delen på kokosmelken. I stedet for den kan du bruke ostekrem eller f.eks kesam.
-MariaMarisol
nam det må jeg teste ut
Så lekkert! og sikkert knallgodt og
Så stilig å ta det i glass, ostekake er kjempegodt
Vilja Norin: Takk, helt enig:D