inneholder affiliatelenker
I dag har jeg prøv meg på lavkarbo oreokjeks, uten gluten, melk, sukker, soya og egg. Kjeksene ble veldig gode, men kremen blir selvfølgelig ikke helt lik orginalen, men et supergodt alternativ til sunne oreos. Disse koser jeg meg med i dag, perfekt lillelørdagskos!
Jeg lagde kjeksene mine litt for tykke, neste gang skal jeg lage de tynnere!
Oreos
70 g Mandelmel
20 g Kakakopulver
1 Toppet ts Bakepulver
40 g Kokosblomstsukker
30 g Sukrinmelis
70 g Romtemperert smør – Jeg brukte melkefritt.
3-4 Dråper Stevia vanilje
1 Klype Himalayasalt
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
2. Ha deretter i smør og stevia og kjør sammen i en kjøkkenmaskin til en fast deig.
3. Rull kuler og press de flate på et bakepapirkledd stekebrett, eller kjevl ut deigen og bruk en kakekutter.
4. Stek midt i ovnen på 190 grader i ca 8 min.
5. Avkjøl på rist.
FYLL
55 g Smør – jeg brukte melkefri Smøremyk Rapskokos
80 g Sukrinmelis
Frøene av ca 1/2 Vaniljestang – Viktig å smake til underveis, det er ikke noe godt med for mye.
2 ss Vann
FREMGANGSMÅTE
1. Visp sammen ingrediensene og sett kaldt til kjeksene er ferdig avkjølt.
TIPS!
– Jeg brukte kokosblomstsukker og sukrinmelis som søtning i kjeksene, men du kan fint bruke noe annet hvis du heller foretrekker det.
– Stevia vaniljedråper kan byttes ut mot vaniljepulver.
– Lag gjerne kjeksene tynnere, mine ble litt for tykke.
-MariaMarisol
Ah, så fantastisk gode de så ut. Elsker sånt :3
Henriette Celin: Takk takk:)