inneholder affiliatelenker
Kjøttfri mandag!
– Med hjemmelaget tomatsuppe og lavkarbo rundstykker.
Tomatsuppen er lavkarbo/paleo helt uten gluten, melk, soya og andre tilsetningsstoffer. I dag har jeg brukt en lavkarbo brødmiks fra Funksjonell Mat til rundstykkene. Brødmiksen er helt fri for gluten, soya, gjær og melk.
Tomatsuppe
1 Løk
2 Hvitløksfedd
Ca 6-8 Ferske hakkede tomater. – Du kan gjerne bruke hermetiske også, ca 400 g.
1-2 ss Tomatpure
7 dl Kraft. – Jeg bruke hjemmelaget kraft kokt på kjøttbein. For en 100% vegetar oppskrift kan du bruke grønnsaksbuljong.
Himalayasalt
Pepper
Urter
Smør/olje til steking.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell og hakk løk og hvitløk og surr dette i en kasserolle med smør/olje til løken blir blank.
2. Tilsett hakkede tomater og tomatpure og la det småputre sammen i noen minutter.
3. Tilsett kraft og urter og gi det et oppkok. Jevn deretter suppen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
4. Topp gjerne suppen med gresskarkjerner ved servering.
TIPS!
– Noe av kraften kan byttes ut mot valgfri melk eller fløte for en mildere smak.
– Vil du gjøre suppen foodmapvenlig, kan du droppe løken og eventuelt bruke den grønne delen fra en vårløk.
– Suppen kan fint lages dagen og bare varmes opp ved servering.
Rundstykker av Brødmix
1/2 pk. Brødmiks
1,5 -2 dl Vann
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bland sammen brødmix og vann til en deig. La deigen svelle i ca 5 minutter.
3. Form rundstykker og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
4. Sett midt i ovnen i ca 30 min. -Tiden avhenger hvor store og tykke du lager rundstykkene så følg med underveis.
TIPS!
– Tilsett gjerne mer frø og kjerner i deigen eller strø over på toppen.
– Noe av vannet kan byttes ut mot melk, yoghurt eller f.eks kremost.
– MariaMarisol
Det må være godt det ^^
Henriette Celin: Veldig deilig! Spesielt med tomatsuppe laget fra bunn
SV: Det kan jeg tenke meg ^^