inneholder affiliatelenker
Ostekaken er Raw og skal derfor ikke stekes. Den er laget helt uten gluten, melk, sukker, egg, soya, gjær, bakepulver og korn. Kaken kan lett gjøres lavkarbo og vegansk, det kommer kun an på hvilket søtningsalternativ du velger. Se “tips” lenger ned.
Raw ostekake med blåbærlokk
BUNN
60 g Solsikkekjerner
60 g Gresskarkjerner
3 store Dadler
1 ss Flytende søtning
1 klype Himalayasalt
Bløtlegg gjerne kjernene over natten eller i ca 8 timer, og dadlene i ca 15 min. Begge deler kan sløyfes, men anbefales å gjøre da kjernene blant annet blir lettere å fordøye. Solsikkekjerner og gresskarkjerner kan byttes ut mot andre kjerner, frø eller nøtter. Bruk det du har tilgjengelig, men følg mengden.
FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens. Tilsett eventuelt mer dadler eller søtning for å gjøre bunnen mer “klissete”
2. Trykk deigen ut i en 18cm form og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
FYLL
175 g Cashewnøtter
1 dl Kokosmelk
1 ts Vaniljepulver
2 ss Kokosolje – IKKE smeltet
1,5 ss Sitronsaft
2-3 ss Flytende søtning
1 Liten klype Himalayasalt
Bløtlegg gjerne cashewnøttene i ca 8 timer eller over natten. Kan sløyfes.
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør cashewnøttene sammen med kokosmelken i en food prosessor til en kremete konsistens.
2. Tilsett resten av ingrediensene og smak til underveis om det er noe du ønsker en sterkere smak av.
3. Hell fyllet over bunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet.
BLÅBÆRLOKK
200 g Blåbær
60 g Cashewnøtter
2-3 ss Flytende Søtning
+ Sweet Choco Supersnack til å strø over ved servering
Husk å bløtlegge nøttene til fyllet og toppingen hver for seg. Når nøttene har vært bløtlagt er det vanskelig å veie de riktig etterpå.
FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør sammen til en jevn kremet konsistens.
2. Hell toppingen forsiktig over fyllet og sett kaken tilbake i kjøleskapet. La gjerne kaken stå i noen timer før servering.
TIPS!
– Flytende søtning: Her kan du f.eks bruke honning, yaconsirup eller agavesirup om du vil ha kaken 100 RAW. Bruk f.eks lønnesirup for en vegansk kake, eller fibersirup/ fibersirup gold for en lavkarbokake. Du kan også bruke en kombinasjon av strøsukker som kokosblomstsukker for RAW eller sukrin for en lavkarbokake. Bare se an konsistensen om du eventuelt må ha i noe mer av noe annet for å få en passe kremet konsistens i både bunnen, fyllet og toppingen.
– Bruk helst hjemmelaget nøttemelk i fyllet for en 100% rawkake. – Kokosmelken kan også byttes ut mot en banan.
– Kaken må oppbevares kaldt, kan også fryses for en lengere holdbarhet.
– MariaMarisol
Noe så lekkert og godt 😀 Kreativ du!
Denne skal absolutt prøves! Tusen takk for fine og inspirerende oppskrifter.
Jeg lurte på om du kunne tenke deg å finne en lur oppskrift på sunnere snickerdoodle kjeks? Jeg har fått så cravings for disse, men de er jo så usunne… En oppskrift med mindre sukker, og kanskje et proteintilskudd hadde absolutt blitt godt mottatt hos meg! Med ønske om en fin start på høsten.
Regine: Hei! takk, så hyggelig å høre 🙂 Jeg elsker utfordringer, så det skal jeg se på 😉 Har aldri sett eller smakt kjeksene da, meeen… Du har ikke lyst til å sende meg et bilde på mail [email protected] eller på facebook siden min bymariamarisol?
Ha en flott kveld!:)
Henriette Celin: Takk, så hyggelig at du syntes 🙂