Inneholder affiliatelenker
Hei og fortsatt god sommer! Håper dere har det bra!
Nå om sommeren går jeg helt i surr i dagene og hver dag føles som helg og søndag… Flere som kjenner seg igjen? Uansett, – det er fredag i morgen og helgekosen er i boks 😀
Denne gangen har jeg laget seige, myke og crunchy trøfler på lavkarbomåten. De er også i utgangspunktet laget helt uten melk, soya, gluten og sukker, men det spørs hva du bruker å rulle og dyppe trøflene i om de blir helt fri for alt sammen. Se “tips” lenger ned..
Crunchy Chocolate Truffles
FYLL:
60 g Cashewnøttsmør
15 g Erteprotein
10 g Rå kakao
1/4 dl Vann
1 drys Vaniljepulver
30 g Sukrinmelis
20 g Fibersirup gold
2 -3 ts Sterk kokt og avkjølt kaffe
1-2 Atkins Day Break Chocolate Chip Crisp bar
100 g Mørk sukkerfri sjokolade + 1/2 ts Kokosolje
(F.eks.1. Ombar 72% sjokolade – melkefri søtet med kokosblomstsukker 2. Ecuador 70% sjokolade – melkefri søtet med rørsukker 3. Atkins Crispy Milk Bar – Inneholder melk, men er uten sukker søtet med kunstig søtstoff som er blodsukkervenlig )
FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene til fyllet i en food prosessor og bland sammen til en jevn masse. Konsistensen skal være litt myk og klissete. Husk å smake til underveis om du ønsker mer søtning, kaffe eller kakaopulver.
2. Sett fyllet kaldt, gjerne i fryseren i noen minutter til det går an å former kuler av deigen.
3. Form runde kuler i hånden med hjelp av en skje og sett på et bakepapirkledd brett og sett kaldt igjen i noen minutter.
4. I mellomtiden kan du smelte sjokoladen med kokosolje, avkjøle og sette til side. Hakk deretter opp atkins-barene til å rulle kulene i.
5. Start med å dyppe kulene i sjokoladen og rull i hakket atkins-bar. Når du har gjort det med alle kulene kan du begynne med den første og dyppe alle en gang til i sjokoladen slik at du får et sjokoladelag ytterst. – Sett kaldt til servering.
TIPS!
– Ha gjerne litt hakket atkins chocolate chip crisp bar i fyllet også.
– Oppskriften er som sagt gluten, melk og sukkerfri i utgangspunket, men atkins-baren inneholder melk. Tåler du ikke melk kan du rulle kulene i hakkede nøtter, tørket frukt/bær eller andre barer som er uten melk og sukker.
– Cashewnøttsmør er fra Økosjokolade, – den kan byttes ut mot annet nøttesmør uten sukker.
– Sukrinmelis kan byttes ut mot annen lavkarbo søtning.
. Fibersirup gold kan byttes ut mot annen flytende søtning.
– Rå kakaopulver, vaniljepulver, erteprotein, atkins barer og mørk sjokolade er kjøpt fra Soma.no
Så veldig fristende og gode ut :3
Henriette Celin: Takk 😀 de var farlig gode !