Hei og god fredag!
Akkurat nå kjenner jeg at det gjør ingen ting at det regner og er grått ute. Med disse trøflene og en kopp kaffe, eller i mitt tilfelle en god kopp te blir dagen bra!:-)
De smaker hvit sjokolade og er rett og slett helt farlig gode! Trøflene er RAW – helt uten melk og sukker. De er også lavkarbo/ Paleo litt avhengig av hvilket søtningsalternativ du bruker. Jeg har brukt fibersirup i fyllet siden det er mest blodsukkervenlig.
Oppskriften gir 10 stk herlige kuler, men jeg anbefaler å doble oppskriften! Disse forsvinner fort!
Hvite sjokoladetrøfler
FYLL:
70 g Rå cashewnøtter
50 g Kakaosmør
5 ss Mandelmelk
50 g Fibersirup clear
1/4 ts Vaniljepulver
1 Klype Himalayasalt
Sjokolade til å dyppe kulene i – uten melk og sukker.
FREMGANGSMÅTE
1. Bland alle ingrediensene sammen i en food prosessor til en kremet konsistens. Smak til med vaniljepulver og fibersirup.
2. Sett blandingen kaldt i et par timer og rull deretter kuler i ønsket størrelse. Jeg fikk 10 stk. Sett i kjøleskapet i en halv time.
3. Smelt sjokolade eller lag din egen fra bunne.(Se oppskrift lenger ned) Avkjøl sjokoladen til romtemperatur og dypp deretter kulene i. Sett i kjøleskapet igjen til sjokoladen er stiv.
Oppbevares kaldt i kjøleskap eller fryser.
TIPS!
– Fibersirup kan byttes ut mot annen flytende søtning.
– Mandelmelk kan byttes ut mot annen valgfri melk.
– Vaniljepulver kan byttes ut mot stevia vanilje dråper, men smak til.
– Himalayasalt kan byttes ut mot vanlig salt.
RAW SJOKOLADETREKK:
50 g Kakaosmør
100 g Kakaomasse
2 ss Yaconsirup
20 g Kokosblomstsukker
1 klype Himalayasalt
Med disse ingrediensene får du en god sjokolade, men ved å tilsette litt ekstra blir sjokoladen enda bedre, mer fyldig og rund i smaken.
Tileggsingredienser:
1-2 ts Vaniljepulver
1 ss Lecithin
FREMGANGSMÅTE
1. Hakk kakaosmør og kakaomasse i mindre biter og smelt over vannbad.
2. Tilsett yaconsirup og kokosblomstsukker og smak til med vanilje og himalayasalt.
3. Ha tilslutt i 1 ss Lecithin og bland godt sammen.
TIPS!
– For å lage vanlig sjokolade trenger du egentlig kun 3 ting: kakaomasse, kakaosmør og søtning. Her har jeg brukt både yaconsirup og kokosblomstsukker, men du kan fint kun bruke en av delene eller noe helt annet som f.eks agavesirup eller stevia. Smak deg bare frem.
– Kakaomasse og kakaosmør gjør at sjokoladen tåler romteperatur og holder seg fast.
– Jeg bruker Lecithin i sjokoladen min som er et fettstoff. Det blir ofte brukt i “kjøpesjokolade” og er en emulgator som gjør at den blander fett og vann, dermed blir sjokoladen myk og deilig. Den smelter på tungen og ikke i fingrene.;)
– Vaniljepulver gir en god mildere smak på sjokoladen, men kan fint sløyfes eller erstates med flytende stevia vanilje.
– I både vanlig sjokolade og hvit sjokolade kan du bytte ut søtningsmidlene jeg har brukt med andre, f.eks sukrinmelis, honnig, agavesirup, kokosblomstsirup eller lucuma . Smak deg bare frem.