Frokost tips!
Jeg ser frem til flere fridager med stressfrie morgener med lange frokoster. Elsk! ♥
Da er det alltid like koselig å gjøre litt ekstra ut av måltidet, og deilig nystekt pannebrød med gulrøtter slår aldri feil!
Deigen slenger du sammen på 1-2-3, og brødet skal kun stekes i ca 25 minutter! 😀
Pannebrødet er lavkarbo-paleo helt uten gluten, melk, sukker, gjær og soya. Jeg har tilsatt revet gulrøtter og krydder for mer smak og konsistens. Kjempegodt, samtidig som det gjør deg god og mett. 🙂
Lavkarbo pannebrød
4 dl Fettredusert mandelmel
1/2 dl Kokosmel
1/2 dl Knuste linfrø
5 ss Fiberhusk
1 ts Bakepulver
1 ts Himalayasalt
1 ts Timian
1 ts Oregano
1/2 ts Koriander
6 Egg
2 dl Vann
2 dl Revet Gulrot
FREMGANGSMÅTE
1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle og sett til side.
3. Riv gulrøtter, og press ut all væsken.
4. Pisk lett sammen egg og vann, hell over de tørre ingrediensene og rør godt sammen.
5. Bland tilslutt inn revet gulrot og la deigen svelle i 5 minutter.
6. Smør en 20×30 cm form med kokosolje eller annen olje, og press deigen jevnt ut i formen. Prikk brødet med en gaffel på toppen.
7. Stek brødet midt i ovnen i ca 25 minutter + – . Følg med på slutten av steketiden, brødet er ferdig når det har fått en fin farge og er sprøtt på toppen.
8. Avkjøl i formen på rist i noen minutter, før du ruter opp brødet. – Avkjøl eventuelt videre på rist.
TIPS!
– Liker du ikke gulrot kan du bytte det ut mot squash eller prøv deg frem med andre grønnsaker du liker.
– Jeg brukte timian, oregano og koriander som krydder, men du må gjerne bruke andre urter eller krydder i stedet.
– Kokosmel kan byttes ut mot annen tørrvare, men kokosmel binder mye væske så kan hende du må bruke litt mer mel enn 1/2 dl om du bruker noe annet.
– I stedet for å smøre formen kan du legge et bakepapir i bunn.
For et godt alternativ. Så kjempegodt ut ^^
Henriette Celin: Takk for det! 😀 Smakte kjempe deilig <3
Spennende oppskrift 😀
Anonym: Takk! Smaker veldig godt! 😀
Hei,
Dette så godt ut. Har tenkt å lage det, men hvor mange grader skal det stekes på? 🙂
Kristin: Hei! Jeg stekte den på 200 grader 🙂
Hvor lenge holder disse seg?
Vet du karb innhold? Ser VELDIG godt ut, men er på ketose…. :/
Mari: Hei, det holder seg faktisk ganske ferskt i flere dager. Litt usikker på hvor lenge da disse blir gjerne spist i løpet av 3-4 dager.. Men de kan også fint fryses 😀
Kommer og maser for 3, dag på rad nå. Har nettopp oggdaget bloggen. DEN ER SÅ BRA!
men SP er: kan man bruke sesamel istedet for mandel?
Mari: Du maser IKKE! bare hyggelig med spørsmål !!:D Du kan fint bruke sesammel i oppskriften…