Kokosboller, enda en go´bit som skal pryde kakebordet her i huset på 17 mai. Disse er supre å servere da de er helt fri for nøtter, melk, sukker og gluten!
Ofte blir det brukt mye nøtter i sunnere oppskrifter, men heldigvis det går fint an å lage oppskrifter uten også. Jeg har selv flere kjente som ikke tåler nøtter, og da er det flott med et alternativ som er uten både melk, gluten, sukker og nøtter!
Disse minner meg om barndommen da vi alltid lagde noe lignende til jul, men de var absolutt ikke sunne og inneholdt en hel del jeg ikke tåler. Jeg syntes faktisk at disse her smaker bedre en orginalen også 😉 ” vinn-vinn”.
Dette er ikke bare en “koseoppskrift”, kokosbollene kan like godt nytes i hverdagen når du vil ha noe godt eller trenger litt ekstra energi. Da er de perfekte som energikuler.:)
Kokosboller
(Ca 10 stk-kommer an på hvor store du lager de)
2 dl Glutenfrie havregryn
1 dl Kokosmasse + litt ekstra til å rulle kulene i tilslutt
1 dl Solsikkekjerner
1 stor ss Rå kakaopulver
1 klype Salt
1 dl Ekstra virgin Kokosolje – IKKE smeltet
1/2 dl Sirup- Her kan du f.eks bruke fibersirup gold, yaconsirup, flytende honning eller annen ønsket søtning.
FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland det sammen med hendene.- Ikke jobb for mye med deigen.
2. Rull kuler i ønsket størrelse og dryss over litt ekstra kokosmasse (sett et sugerør i midten hvis du vil) og sett kaldt i et par timer, gjerne natten over.
Oppbevar kulene kaldt, de kan fint fryses for en lang holdbarhet.
TIPS!
– Mens kulene fortsatt er myke stikk gjerne et sugerør i midten så får du festlige cakepops. Del gjerne sugerøret i to slik at de får plass i kjøleskapet eller fryseren.
– Er du ikke så glad i kokos kan du rulle kulene i smeltet (avkjølt) sjokolade, i gojibær, kjerner/frø eller andre go´saker.
– Solsikkekjerner kan byttes uten mot andre kjerner eller frø, eventuelt mer havregryn og kokos.
– Som nevnt over kan du bruke det du foretrekker av sirup. Selv har jeg laget disse med fibersirup gold denne gangen, men tidligere også med bland annet yaconsirup. Like godt begge deler.
Så godt! herlig at de er uten melk også. Har melkeallergi ser du, hehe ;-P
Henriette Celin: Da er vi to, har melkeallergi jeg også. Alle oppskriftene mine er derfor uten kumelk.:)
SV: Å, så greit ^^