Hei og hopp!
Beklager litt lite blogging fra meg de siste dagene, men når man har en mac som lever sitt eget liv er det ikke alltid så lett å oppdatere dessverre.
Jeg håper dere har kost dere i sommerværet og begynner å bli klare for selveste 17 mai! 😀 I den anledinng har jeg laget flere sunne alternativer som kan pryde kakebordet.
De mørke sjokolademuffinsene er helt fri for gluten, melk, soya, sukker ++ Og er både paleo og lavkarbo litt ettersom hvilke søtning du bruker. De smaker supergodt, og faller i smak hos de fleste. På toppen har jeg laget en smørkrem med kaffesmak, men liker du ikke kaffe så kan den sløyfes og du sitter fortsatt igjen med en herlig smørkrem.
Mørke Sjokolademuffins
185 g Cashewnøttsmør
5 Egg – Mellomstore
80 g Kakaopulver
1 ts Bakepulver
2 ss Kokosblomstsukker eller annen søtning.
2 ts Vaniljepulver eller Stevia vanilje dråper
215 g Fibersirup gold ( se tips lenger ned)
FREMANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Pisk eggene lett sammen i en kjøkkenmaskin og tilsett litt og litt cashewnøttsmør. Pisk videre sammen i ca 5 minutter til du får en tykkere fluffy røre.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha vekselvis i røren sammen med fibersirupen.
4. Pisk videre til du får en blank røre som ligner en brownierøre.
5. Fordel røren i ca 18 muffinsformer, eventuelt 8-9 større cupcake former. Ha muffinsformene over på et stekebrett og sett midt i ovnen i ca 18-22 min til muffinsene har vokst og fått en hard topp. Test gjerne en muffins ved å stikke en pinne i midten som skal komme ut ren.
6. Avkjøl på rist.
SMØRKREM
100 g Romtemperert smør + 1 liten klype salt dersom du bruker smør uten salt.
40 g Sukrinmelis
1-2 ss Kokosblomstsukker
15 dråper Stevia Vanilje
5-6 ss Ferdig kokt kaffe som er avkjølt – Sløyf dersom du ikke ønsker kaffesmak
FREMGANGSMÅTE
1. Pisk smør sammen med de tørre ingrediensene til du får en luftig og smidig smørkrem.
2. Tilsett litt og litt kaffe til ønsket smak.
3. Ha kremen over i en sprøytepose og dekorer muffinsene.
TIPS!
– Cashewnøttsmør kan sikkert byttes ut mot annet nøttesmør, men det har jeg ikke prøvd (enda.) Nøttesmøret kan kjøpes på blandt annet Økosjokolade.no og på helsekostbutikk.
– Fibersirup gold kan byttes ut mot flytende honning, agavesirup, yaconsirup eller annen flytende søtning, men da får muffinsene noe høyere Glykemisk indeks etter som hvilke søtning du velger.
– Følg med på slutten av steketiden slik at muffinsene ikke står for lenge.
– Lager du muffinsene dagen før du skal servere de, ikke oppbevar de i en tett plastpose slik jeg gjorde da blir ikke muffinsene sprø på toppen lenger. Legg heller et rent kjøkkenhåndkle over hvis du vil bevare den sprø toppen. Begge deler smaker like godt 🙂
Så lekre og gode de så ut! er svak for sjokolademuffins altså :3
Henriette Celin: Du hadde elsket de! 😀 <3 Takk for at du legger igjen komentarer, setter jeg stor pris på! 😀
SV: Det tror jeg og 😉
Bare hyggelig du <3