Perfekt kos på en regnværsdag!
I dag har jeg laget eplecrumble til lunsj. Så mettende og så godt! Dette er en lavkarbo – Paleo variant uten gluten, melk, sukker, korn og soya ++
Eplecrumble
4-6 Epler i skiver
3 ss Valnøtter- eventuelt andre nøtter
3 ss Solsikkekjerner – Eventuelt glutenfri havregryn
1 ss Sesamfrø
3 ss Kokosstrø
50 g Smør eller Kokosolje
4 ss Kokosblomstsukker eller Sukrin gold
Kanel
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Lag crumble ved å hakke valnøtter, solsikkekjerner og sesamfrø, og bland deretter inn romtemperert smør (eller kokosolje) kokosstrø og kokosblomstsukker.- Dette kan fint lages i en food prosessor.
3. Kutt eplene i skiver og legg epleskivene utover en stor form eller i porsjons skåler og strø over godt med kanel. Fordel smuldredeigen over og strø litt kokosblomstsukker og kanel på toppen.
4. Sett midt i ovnen i ca 25 minutter pluss/minus til crumblen er gylden og sprø på toppen.
5. Avkjøl litt før du serverer da toppen blir mer sprø under avkjøling.
Server gjerne med pisket krem, hjemmelaget vaniljeis eller yoghurt/kesam.
Nam, så godt! dette hadde ikke vært feil å hatt til frokost :3