Lavkarbo – Paleo
Rundstykker som er like gode til frokosten med pålegg på, eller til middagen som hamburgerbrød som jeg skal bruke de til i dag.
Flere som skal grille i det fine været? 😀
Jeg håper dere nyter fridagen! ♥
Rundstykkene er helt fri for gluten, melk, soya, gjær ++, og passer bra på både et lavkarbo, paleo og allergivennlig kosthold.
Jeg har brukt mandler i deigen, men tåler du ikke det kan du bytte de ut mot andre nøtter eller mer frø og kjerner. Tåler du melk og vil ha en mer proteinrik variant kan du erstatte melken i oppskriften med cottage cheese. Jeg har brukt kokosmelk.
Rundstykker
50 g Mandler
50 g Solsikkekjerner
50 g Linfrø
50 g Sesamfrø
1 ss Fiberhusk
2 ts Bakepulver
1 ts Johannesbrødkjernemel
3 Egg
2 ss Olje -f.eks kokosolje, rapsolje eller olivenolje
5 ss Melk- kokosmelk, mandelmelk eller annen melk som tåles
+ 1 Egg til pensling og litt ekstra frø og kjerner til topping
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør mandler, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø til mel i en food prosessor, og hell over i en bakebolle.
2. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland sammen.
3. Rør inn 3 egg, 2 ss olje og tilslutt melken.
4. La deigen stå å svelle i ca 10 min. Deigen er litt klissete, men det er slik den skal være.
5. Form ca 6 rundstykker på et bakepapir med en spiseskje. Pensle med 1 egg og strø litt frø og kjerner over.
6. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20-23 min
De så supergode ut!
Hva om en ikke har johannesbrødkjernemel? Er det nødvendig? De ser veldig gode ut!:-)
Ingvild: Hei, det blir et slags bindemiddel, men du må gjerne prøve uten. Kanskje ta i en ts fiberhusk i steden.
Henriette Celin: Takk for det! Ha en nydelig dag! 🙂