Salte kjeks er så godt og passer til så mye. Disser nyter jeg gjerne alene som de er, sammen med ost og noe godt i glasset, eller har med i sekken på tur.
Kjeksene er lavkarbo- paleo, helt uten gluten, melk, soya og gjær ++, og passer derfor bra til mange forskjellige kosthold.
Jeg bruker himalayasalt i oppskriften, men du kan bruke havsalt også.
Salte urtekjeks
2 dl Mandelmel
3 ss Sesammel
1-1/2 ts Himayalayasalt
2 Egg
4 ss Vann
Friske urter,- i dag har jeg brukt persille.
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn egg, vann og ønsket mengde friske urter.
2. Sett deigen kaldt i 15 min så den blir lettere å jobbe med.
3. Kjevl ut deigen mellom 2 bakepapir og stikk ut kjeks med en cookie-kutter eller rut opp med kniv.
4. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15 min, sett deretter ovnen på varmluft 160 grader og stek i 5 min til. Avkjøl på rist.
Så gode de så ut! Aldri hørt om lignende ;-P
Disse så veldig gode ut 😀
NIna: Takk, de er nydelige! 😀
Henriette Celin: De er nydelige! Perfekt sunn variant!