Lasagne

SAMSUNG CSC
 

I går lagde jeg en supergod versjon av den tradisjonelle lasagnen. Den er både lavkarbo, paleo, melkefri, glutenfri, uten soya ++. Siden jeg ikke tåler melk erstattet jeg osten med cashewnøtter og det fungerte som bare det! 😀

Denne kan enkelt gjøres mer magevennlig ved å kutte ut løken eller erstatte den med den grønne delen på en vårløk, og erstatte cashewnøtter med macadamianøtter, pinjekjerner eller permesan om du tåler.

Selv reagerer jeg noe på løk, men det hjelper når den er både stekt i pannen og i ovnen etterpå. Cashewnøtter reagerer ikke magen min på i slike små mengder.

 

SAMSUNG CSC

 

Lasagne

 

400 g Kyllingkjøttdeig / karbonadedeig

1 Aubergine

1 Boks hakkede tomater

1 ss Tomatpure

1 Gul løk

2 Hvitløksfedd

1/3 Grønn paprika

1/2 Pose Spinat

2 ts Smør

Basillikum – fersk eller tørket

Oregano – fersk eller tørket

Salt – jeg bruker himalayasalt

Pepper

1-2 dl Usaltet Cashewnøtter (erstatning for ost, så bruk så mye som du ønsker)

 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

 

FREMGANGSMÅTE


1. Start med å skjære auberginen i tynne skiver, (bruk evt en ostehøvel), ha på litt himalayasalt og legg på kjøkkenpapir så litt av vannet i auberginen trekkes ut.
2. Begynn deretter på kjøttsausen: Finhakk løk, hvitløk og grønn paprika, og ha dette i en stekepanne sammen med salt, pepper, oregano og basillikum. Kok dette opp med 1 boks hakkede tomater. Tilsett deretter kyllingkjøttdeig og tomatpure og la dette putre videre i ca 5 minutter.- Smak til og tilsett eventuelt mer tomatpure, krydder og urter.
3. I mellomtiden kan du tilberede spinaten ved å ha den i en food prosessor sammen med smør og kjør sammen til en kremet konsistens.
4. Finhakk cashewnøtter til smuler og sett til side til montering.
5. Montering: begynn med å legge kjøttsausen i bunn av en ildfast form, legg et lag aubergineskiver over, bruk en skje og legg små “klatter” med spinatkrem og topp til slutt med cashewnøttsmuler. Gjenta prosessen med et lag til, og topp med ekstra cashewnøttsmuler.
6. Sett midt i ovnen på 220 grader i ca 30 min til auberginen er stekt og smulene gyldne.
7. Server som den er, eller med en frisk salat, rømme eller dipp 🙂

 

SAMSUNG CSC

TIPS!

– Salt gjerne auberginen først, ellers blir det en litt mer rennende lasagne.

– Aubergine kan byttes ut mot squash.

-Spinatkremen kan sløyfes, men den er med på å gi en god smak og konsistens.

– Steketiden avhenger både ovn, størrelse på formen og om du har saltet auberginen først. -Følg derfor med underveis!

SAMSUNG CSC

 

#lasagne#aubergine#melkefri#glutenfri#lavkarbo#paleo#magevennlig#sunt#middag#mat#helse#kosthold#ernæring
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg