I går lagde jeg en supergod versjon av den tradisjonelle lasagnen. Den er både lavkarbo, paleo, melkefri, glutenfri, uten soya ++. Siden jeg ikke tåler melk erstattet jeg osten med cashewnøtter og det fungerte som bare det! 😀
Denne kan enkelt gjøres mer magevennlig ved å kutte ut løken eller erstatte den med den grønne delen på en vårløk, og erstatte cashewnøtter med macadamianøtter, pinjekjerner eller permesan om du tåler.
Selv reagerer jeg noe på løk, men det hjelper når den er både stekt i pannen og i ovnen etterpå. Cashewnøtter reagerer ikke magen min på i slike små mengder.
Lasagne
400 g Kyllingkjøttdeig / karbonadedeig
1 Aubergine
1 Boks hakkede tomater
1 ss Tomatpure
1 Gul løk
2 Hvitløksfedd
1/3 Grønn paprika
1/2 Pose Spinat
2 ts Smør
Basillikum – fersk eller tørket
Oregano – fersk eller tørket
Salt – jeg bruker himalayasalt
Pepper
1-2 dl Usaltet Cashewnøtter (erstatning for ost, så bruk så mye som du ønsker)
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å skjære auberginen i tynne skiver, (bruk evt en ostehøvel), ha på litt himalayasalt og legg på kjøkkenpapir så litt av vannet i auberginen trekkes ut.
2. Begynn deretter på kjøttsausen: Finhakk løk, hvitløk og grønn paprika, og ha dette i en stekepanne sammen med salt, pepper, oregano og basillikum. Kok dette opp med 1 boks hakkede tomater. Tilsett deretter kyllingkjøttdeig og tomatpure og la dette putre videre i ca 5 minutter.- Smak til og tilsett eventuelt mer tomatpure, krydder og urter.
3. I mellomtiden kan du tilberede spinaten ved å ha den i en food prosessor sammen med smør og kjør sammen til en kremet konsistens.
4. Finhakk cashewnøtter til smuler og sett til side til montering.
5. Montering: begynn med å legge kjøttsausen i bunn av en ildfast form, legg et lag aubergineskiver over, bruk en skje og legg små “klatter” med spinatkrem og topp til slutt med cashewnøttsmuler. Gjenta prosessen med et lag til, og topp med ekstra cashewnøttsmuler.
6. Sett midt i ovnen på 220 grader i ca 30 min til auberginen er stekt og smulene gyldne.
7. Server som den er, eller med en frisk salat, rømme eller dipp 🙂
TIPS!
– Salt gjerne auberginen først, ellers blir det en litt mer rennende lasagne.
– Aubergine kan byttes ut mot squash.
-Spinatkremen kan sløyfes, men den er med på å gi en god smak og konsistens.
– Steketiden avhenger både ovn, størrelse på formen og om du har saltet auberginen først. -Følg derfor med underveis!
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk takk! 😀