Hei og hopp!
Beklager litt lite fra meg denne uken. Det har gått i ett etter og i ferien, og det har dessverre gått litt utover bloggen. Heldigvis har jeg flere gode innlegg på lur som jeg skal dele med dere. Det er bare å glede seg 😉
Veldig moro forresten at så mange har sendt meg snapper og er med i konkurransen om “mitt perfekte påskeegg” 😀 Vinnerne trekkes i kveld ! – dermed har du fortsatt mulighet til å delta HER om du ikke har gjort det enda.
Dagens oppskrift har jeg kalt pannekakemuffins, det smaker pannekake, men bakt i ovnen i muffinsformer. Disse er lavkarbo, paleo, glutenfri, melkefri, sukkerfri ++. Like gode til frokost og lunsj med yoghurt og bær (som jeg har spist i dag), eller som dessert til kaffen med hjemmelaget iskrem eller pisket krem. (:
Pannekakemuffins
RØRE
30 g Kokosmel
1/3 ts Bakepulver
1 liten ts Kanel, økologisk
1 dryss Muskat
3 Egg
1 1/2 ss Kokosolje, smeltet
1 ss Agavesirup
120 g Mandelmelk
FYLL
1 Eple, kuttet i terninger
2 ss Kokosolje
1 ss Agavesirup
1-2 ss Sitronsaft
1 dryss Kanel
1 dryss Muskat
FREMGANGSMÅTE
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og sett til side.
3. Pisk sammen egg, smeltet kokosolje, agavesirup og mandelmelk, og bland i de tørre ingrediensene. Rør godt så det ikke klumper seg.
4. Lag fyllet ved å varme opp kokosolje og agavesirup i en kjele, tilsett deretter sitronsaft og krydder og la dette småkoke i 1 min. Ha tilslutt i eplebitene og la de koke inn til de er dekket med saus og begynner så vidt å bli møre.
5. Hell eplefyllet (med sausen) over i røren og bland sammen.
6. Fordel røren i ca 6 muffinsformer eller 4 større cupcakeformer .
7. Sett midt i ovnen på 220 grader i ca 20 min, skru deretter ovnen ned på 180 grader å la de stå i 15-20 min til. Følg med de siste 6-7 minuttene slik at du unngår at de blir stekt for lenge.
8. Server gjerne med ristede nøtter.
TIPS!
– Kokosmel kan byttes ut mot annet valgfritt mel. F.eks mandelmel eller havremel, men juster mengden etter hvilket mel du bruker. Kokosmel sveller mer en f.eks mandelmel.
– Mandelmelk kan byttes ut mot hvilken som helst annen melk du tåler.
– Agavesirup kan erstattes med flytende honning, yaconsirup eller f.eks kokosblomstsirup.
– Krydder kan sløyfes, men anbefales for å få den gode smaken.
– Det går sikkert fint å bytte kokosoljen med nøytral olje eller smeltet smør, men det har jeg ikke prøvd.
De der så helt fantastiske ut! Skal definitivt lage dem en dag <3
Elsker bloggen din og måten du skriver oppskrifter på, synes oppskriftene dine er så greie å følge! Ha en fin dag videre 🙂