Hei og hopp! Håper dere nyter ferien og har det bra!♥
Endelig har jeg prøvd meg på en sunn variant av den populære “smil” sjokoladen.
2 favoritter i ett! – Deilig sjokolade med karamellfyll. Den ble rett og slett helt nydelig, og forsvant alt for fort her i huset! Denne skal absolutt lages fort igjen!
Oppskriften er lavkarbo og allergivennlig. (sjokoladen er også raw.)

SMIL
Sjokolade:
BASE:
50 g Kakaosmør
100 g Kakaomasse
2 ss Yaconsirup, evt agave eller honning.
20 g Kokosblomstsukker, evt steviosa, sukringold eller annen søtning.
1 klype salt
Med disse ingrediensene får du en god sjokolade, men ved å tilsette litt ekstra blir sjokoladen enda bedre, mer fyldig og rund i smaken.
TILLEGGSINGREDIENSER:
1-2 ts Vaniljepulver , evt stevia vaniljedråper
1 ss Lecithin
FREMGANGSMÅTE
1. Hakk kakaosmør og kakaomasse i mindre biter og smelt over vannbad.
2. Tilsett yaconsirup og kokosblomstsukker og smak til med vanilje og himalayasalt.
3. Ha tilslutt i 1 ss Lecithin og bland godt sammen.
4. Smør ønskede former med sjokolade i bunn og opp langs kantene. Sett formene i kjøleskapet til det har stivnet. Gjør dette gjerne to ganger så du er sikker på å få en skikkelig sjokoladekant rundt karamellfyllet.
I mellomtiden kan du lage karamellfyllet
Karamell:
1,5 dl Kokosmelk lett, evt vikingmelk om du tåler
15 g Yaconsirup
30 g Kokosblomstsukker, evt 20 g sukringold og 10 g sukrin
1 liten klype himalayasalt
10 g Smør
FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene uten smør i en kjele og kok opp.
2. Når massen har kokt opp skru ned platen og la det småkoke videre i ca 20-25 min til massen har blitt tykkere og gylden.
3. Hell karamellen over i en skål, rør inn smøret og avkjøl.
4. Fyll sjokoladeformene med en liten ts karamell og sett tilbake i fryseren til det har stivnet.
5. Smelt sjokoladen igjen hvis den har stivnet og fyll opp resten av formene. Sett kaldt gjerne over natten eller i minimum 2 timer.
6. Oppbevares i fryser eller kjøleskap. – Fryser for lenger holdbarhet.
TIPS!
– Oppbevarer du smil i fryser stivner karamellen, men den blir myk om du lar den ligge fremme litt før du serverer, evt i kjøleskapet.
– Du kan også bruke en sukkerfri sjokolade i steden for å lage den selv som jeg har gjort.
ÅÅ, så godt!! Tusen takk for oppskrift, flinke deg 🙂 God påske!
xplor: Takk for det! 😀 Riktig god påske til deg og dine 🙂