SMIL

SAMSUNG CSC

Hei og hopp! Håper dere nyter ferien og har det bra!♥


Endelig har jeg prøvd meg på en sunn variant av den populære “smil” sjokoladen. 

2 favoritter i ett! – Deilig sjokolade med karamellfyll. Den ble rett og slett helt nydelig, og forsvant alt for fort her i huset! Denne skal absolutt lages fort igjen!

Oppskriften er lavkarbo og allergivennlig. (sjokoladen er også raw.)

SAMSUNG CSC
SMIL

Sjokolade:

BASE:

50 g Kakaosmør

100 g Kakaomasse

2 ss Yaconsirup, evt agave eller honning.

20 g Kokosblomstsukker, evt steviosa, sukringold eller annen søtning.

1 klype salt

Med disse ingrediensene får du en god sjokolade, men ved å tilsette litt ekstra blir sjokoladen enda bedre, mer fyldig og rund i smaken.

TILLEGGSINGREDIENSER:

1-2 ts Vaniljepulver , evt stevia vaniljedråper

1 ss Lecithin

 

FREMGANGSMÅTE

1. Hakk kakaosmør og kakaomasse i mindre biter og smelt over vannbad.

2. Tilsett yaconsirup og kokosblomstsukker og smak til med vanilje og himalayasalt.

3.  Ha tilslutt i 1 ss Lecithin og bland godt sammen.

4. Smør ønskede former med sjokolade i bunn og opp langs kantene. Sett formene i kjøleskapet til det har stivnet. Gjør dette gjerne to ganger så du er sikker på å få en skikkelig sjokoladekant rundt karamellfyllet.

 

I mellomtiden kan du lage karamellfyllet 

SAMSUNG CSC

Karamell:

1,5 dl Kokosmelk lett, evt vikingmelk om du tåler

15 g Yaconsirup

30 g Kokosblomstsukker, evt 20 g sukringold og 10 g sukrin

1 liten klype himalayasalt

10 g Smør

 

FREMGANGSMÅTE

1. Ha alle ingrediensene uten smør i en kjele og kok opp. 

2. Når massen har kokt opp skru ned platen og la det småkoke videre i ca 20-25 min til massen har blitt tykkere og gylden.

3. Hell karamellen over i en skål, rør inn smøret og avkjøl.

4. Fyll sjokoladeformene med en liten ts karamell og sett tilbake i fryseren til det har stivnet.

5. Smelt sjokoladen igjen hvis den har stivnet og fyll opp resten av formene. Sett kaldt gjerne over natten eller i minimum 2 timer.

6. Oppbevares i fryser eller kjøleskap. – Fryser for lenger holdbarhet. 

TIPS!

– Oppbevarer du smil i fryser stivner karamellen, men den blir myk om du lar den ligge fremme litt før du serverer, evt i kjøleskapet.

– Du kan også bruke en sukkerfri sjokolade i steden for å lage den selv som jeg har gjort.

 


 

#sjokolade#raw#sukkerfri#smilsjokolade#melkefri#sunt#sunnmat#helse#mat#oppskrift#ernæring#kosthold#glutenfri
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg