Inneholder sponsede produkter
Lillelørdags kos med hjemmelaget sjokoladeknekk ! 😀 Helt uten sukker og melk, laget med rene råvarer…
Doble gjerne porsjonen, denne forsvinner veeeldig fort.;)
Sjokoladeknekk
50 g Kakaosmør
100 g Kakaomasse
2 ss Yaconsirup
20 g Kokosblomstsukker
2 klyper Himalayasalt
1-2 ts Vaniljepulver
1 ss Lecithin
Valnøtter + litt kokosblomstsukker
FREMGANGSMÅTE
Ristede valnøtter:
Hakk valnøtter i ønsket størrelse og rist i en panne på middelsvarme med litt kokosblomstsukker. Avkjøl, i mellomtiden kan du lage sjokoladen.
Sjokolade:
1. Hakk kakaosmør og kakaomasse i mindre biter og smelt over vannbad.
2. Tilsett yaconsirup og kokosblomstsukker og smak til med vanilje og himalayasalt.
3. Ha tilslutt i 1 ss Lecithin og bland godt sammen.
4. Hell sjokoladen over i en form med bakepapir og dryss over de avkjølte nøttene. Sett kaldt til sjokoladeplaten er stiv.
5. Knekk opp den stive sjokoladeplaten og nyt!
TIPS!
– For å lage sjokolade trenger du egentlig kun 3 ting: kakaomasse, kakaosmør og søtning. Her har jeg brukt både yaconsirup og kokosblomstsukker, men du kan fint kun bruke en av delene eller noe helt annet som f.eks agavesirup eller stevia. Smak deg bare frem.
– Alle ingrediensene jeg har brukt bortsett fra Lecithin kan kjøpes hos Økosjokolade.no eller på helsekost , der kan du også få tak i Lecithin.
– Kakaomasse og kakaosmør gjør at sjokoladen tåler romtepemperatur og holder seg fast.
– Jeg bruker Lecithin i sjokoladen min som er et fettstoff. Det blir ofte brukt i “kjøpesjokolade” og er en emulgator som gjør at fett og vann blandes, dermed blir sjokoladen myk og deilig. Den smelter på tungen og ikke i fingrene.;)
– Vaniljepulver gir en god mildere smak på sjokoladen, jeg smaker til med 1-2 ts, men det kan fint sløyfes nå som sjokoladen har litt ekstra himalayasalt i seg.
– Selve sjokolen er raw, men nøttene er ikke de.
NAM 😀