Hei og hopp!
I dag vil jeg friste dere med noe deilig til frokost. Perfekt når man vil kose seg litt ekstra med noe som i tillegg er sunt.
Dere har kanskje sett at det har kommet en “Nugatti zero” på markedet? – Uansett syntes jeg det er mye bedre å lage mitt eget sjokoladepålegg, dessuten er ikke “Nugatti zero” melkefri, men det er denne.
Oppskriften er enkel, tar kort tid og inneholder ikke mange ingredienser.
Sjokoladepålegg
100 g Hasselnøtter
2 ss Rå kakao
1/3 ts Vaniljepulver
1 klype Himalayasalt
3 ss Fibersirup
1 SS Extra virgin kokosolje, smeltet
1/2 dl Vann ELLER 1/2-1 dl Mandelmelk
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør hasselnøttene i foodprosessor til fint mel.
2. Tilsett kakao, salt og vanilje og bland sammen.
3. Ha deretter i fibersirup, kokosolje og vann (melk) og kjør sammen til en jevn konsistens.
4. Ha over i en krukke og server, gjerne sammen med lavkarbobrød.
TIPS!
– Oppbevares i kjøleskap i en krukke med lokk eller skål med plastfolie over.
– Holdbar en uke med bruk av melk, noe lenger med bruk av vann.
– Jeg har prøvd både med vann og mandelmelk, men du må gjerne prøve annen melk også.
– Rist gjerne nøttene i ovnen på 180 grader i ca 8-10 minutter først, men det trengs ikke.
– Fibersirup kan byttes ut mot f.eks agave, yaconsirup eller honning.
Deilig
Kan jeg bytte ut kokosolje med noe?
linnmblom: f.eks litt kakaosmør som er smeltet eller vanlig smeltet smør..