Hva med en deilig og sunn kake til morsdag og valentine? ♥
Denne kaken er så enkel å lage og er helt uten gluten, melk, gjær, mandler, soya og sukker. En skikkelig lavkarbovinner her i huset.:D Denne kaken går også i kategorien paleo, og er fin å servere i selskap med tanke på både allergier og diabetes.
Jeg har brukt hasselnøtter i bunnen da jeg ikke tåler for mye mandler om gangen, men du kan fint bruke mandler eller andre nøtter…
Hasselnøttbunn
200 g Hasselnøtter
5 Eggehvitter
2 ss Sukrin
2 ss Kokosblomstsukker
1 ts Bakepulver
FREMGANGSMÅTE
1. Mal hasselnøttene til mel, bland deretter inn bakepulver og sett til side.
2. Pisk eggehvittene stive med sukrin og kokosblomstsukker.
3. Vend inn de malte hasselnøttene med en slikkepott og rør forsiktig sammen.
4. Hell røra over i en rund form ca 22-24 cm, og sett nest nederst i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min.
5. Avkjøl kaken i formen på en rist. Når kaken er kald kan du bruke en kniv og skjære rundt katen så kaken løsner.
TIPS!
– Du trenger ikke bruke både sukrin og kokosblomstsukker , men ha i ca 4 ss til sammen.
– Husk! Avkjøl kaken helt i formen.
Eggekrem
10 Eggeplommer
2 dl Kokosmelk, KUN den stive delen
1 1/2 ss Steviosa
1 1/2 ss Sukrin
1 – 1/2 ts Vaniljepulver
175 g Usaltet smør, jeg brukte melkefritt
Sitron ( kan sløyfes)
FREMGANGSMÅTE:
1. Bland sammen eggeplommer, den stive kokosmelken, søtning og vaniljepulver i en kjele.
2. Varm opp blandingen på svak varme til det begynner å tykne, den skal ikke koke. Rør godt hele tiden så kremen ikke brenner eller klumper seg. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne og det ryker fra kjelen. Nå er det viktig å passe på. Med en gang kremen når kokepunktet, ta kjelen av platen og rør godt i ca 30 sekunder.
3. Hell kremen over i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet til den blir kald.
4. I mellomtiden pisk smøret hvitt. Når kremen er avkjølt ha den i smøret og pisk det forsiktig sammen. Pass på å ikke overpiske da blir kremen kornete. Tilsett gjerne noen sitrondråper i kremen for en friskere smak.
5. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt på kaken, eller bare smør kremen rett på.
6. Topp gjerne med masse friske jordbær
TIPS!
– I stedet for kokosmelk kan du bruke fløte.
– Smak deg gjerne frem med vaniljepulver så du får en god vaniljesmak på kremen.
– Viktig å røre godt hele tiden mens kremen er på platen, ellers ender du opp med en brent og klumpete krem.
– Tåler du melk kan du bruke usaltet meierismør i stedet.
– Det er veldig godt med noen dråper sitron i kremen, jeg hadde ca 15-20 dråper, men det kan sløyfes så lenge du har friske bær på toppen.
♥
Hei! Hva mener du med den stive delen av kokkosmelken?
Benedikte: hei, av vanlig kokosmelk på boks ikke light, skiller melken seg når den har stått kaldt i 2-3 timer ( gjerne over natten) når man da åpner boksen er det et tykt lag øverst, dette mener jeg med den stive delen. Nederst i boksen vil du finne tynn melk..
Håper du skjønner hva jeg mener:)
Nå skjønte jeg godt hva du mente:) Takk takk!
Benedikte: Så bra 😀 bare å spørre igjen om det er noe du lurer på 🙂