Titter innom for å ønske dere en god dag! ♥
Jeg elsker egg i alle varianter og i dag ble det varme bløtkokte egg. Med så vidt stivnet hvitte og rennende plomme. Nam! Jeg drysser over litt himalayasalt på toppen. Herlig start på dagen! 😀
Jeg koker egg på denne måten:
1. Legger eggene i en kjele og fyller godt med vann til det dekker eggene.
2. Legger på et lokk og setter platen på maks til det begynner å fosskoke. Da skruer jeg ned på lav temperatur og følger disse tidene etter hvordan jeg vil ha eggene.:
– Bløtkokt egg – ca 3 minutter etter at vannet har kokt opp.
– “Smilende ” egg ca 6-6 min og 30 sek. etter at vannet har kokt opp
– Hardkokte egg i ca 9 minutter
Hardkokte og smilende egg skyller jeg i kaldt vann rett etter jeg tar de ut av kjelen. Bløtkokte egg kutter jeg bare av toppen med en gang, det gjør at de slutter å koke.
Tips
– Egg inneholder masse proteiner og er derfor et enkel alternativ hvis du vil tilføre litt ekstra proteiner i kostholdet ditt.
– Når man skal koke egg bruk helst egg som er romtempererte .
– Dropp salt i vannet, sprekker egget gjør saltet at det lettere flyter ut i vannet.
Takk! Endelig perfekte egg😍
Therese: Så bra 😀
Elsker egg, spiser de mest på hjemmelagde knekkebrød med kaviar 😀
NIna: Nam, det hørtes godt ut! 😀