Sjokoladekuler 2 varianter

SAMSUNG CSC
 

Kos til lørdagskvelden ! 😀 I dag har jeg laget 2 typer sjokoladekuler som dere skal få oppskrift på. Den ene er en skikkelig lavkarbovariant, mens den andre er en mer proteinrik variant.

Begge oppskriftene er supergode og sunne! Her er det litt smak og behag med hvilke type ingredienser du liker å bruke . De er begge to helt fri for melk, gluten, soya, gjær og raffinert sukker.

 

SAMSUNG CSC

 

Lavkarbo Sjokoladekuler

20 g Valnøtter

20 g Hasselnøtter

2 ts Rå kakaopulver

1 ts Yaconsirup

2 ts Steviosa ( Bruk ren stevia for en helt Raw food oppskrift)

20 g Kokosolje ekstra virgin

Ekstra kakaopulver til topping

SAMSUNG CSC
 

Proteinkuler

20 g Valnøtter

20 g Kokosolje ekstra virgin

50 g Dadler ( ca 3 store)

2 ts Rå kakao

1 scoop Proteinpulver med sjokoladesmak

Kakaonibs til topping, evt hakket sukkerfri sjokolade

 

 

FREMGANGSMÅTE:

Lik for begge oppskriftene

1. Smelt cocosa på lav varme.

2. Bland alle ingrediensene sammen i en foodprosessor til en jevn deig.

3. Ha deigen over i en bolle og sett i fryseren i noen minutter da blir den letter å jobbe med( evt kjøleskapet)

4. Form deretter like store kuler og sett på et brett.

5. Sikt gjerne litt Rå kakaopulver over, eller rull i kakaonibs.

6. Sett kaldt i noen minutter før du serverer.

7. Oppbevares i kjøleskapet.

 

SAMSUNG CSC
 

TIPS

– Jeg bruker Cocosa kokosolje fra SOMA

– Rå kakaopulver bruker jeg fra Supernature, det har en fantastisk god smak.  I tillegg er det et stort pluss da rå kakao inneholder sterke antioksidanter, og sammen med cocosa og nøttene får du i deg gode fettsyrer, vitaminer og mineraler.

– Yaconsirup og steviosa bruker jeg også fra Soma, da jeg synes disse smaker veldig godt.

– Alle ingrediensene kan du få kjøpt på helsekost. Utvalgte matbutikker og Vita har også steviosa, yaconsirup og cocosa.

 

#sjokoladekuler#proteinkuler#rawkuler#cocos#kakao#dadler#vegan#vegetra#mat#helse#kosthold#ernæring
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg