Kos til lørdagskvelden ! 😀 I dag har jeg laget 2 typer sjokoladekuler som dere skal få oppskrift på. Den ene er en skikkelig lavkarbovariant, mens den andre er en mer proteinrik variant.
Begge oppskriftene er supergode og sunne! Her er det litt smak og behag med hvilke type ingredienser du liker å bruke . De er begge to helt fri for melk, gluten, soya, gjær og raffinert sukker.
Lavkarbo Sjokoladekuler
20 g Valnøtter
20 g Hasselnøtter
2 ts Rå kakaopulver
1 ts Yaconsirup
2 ts Steviosa ( Bruk ren stevia for en helt Raw food oppskrift)
20 g Kokosolje ekstra virgin
Ekstra kakaopulver til topping
Proteinkuler
20 g Valnøtter
20 g Kokosolje ekstra virgin
50 g Dadler ( ca 3 store)
2 ts Rå kakao
1 scoop Proteinpulver med sjokoladesmak
Kakaonibs til topping, evt hakket sukkerfri sjokolade
FREMGANGSMÅTE:
Lik for begge oppskriftene
1. Smelt cocosa på lav varme.
2. Bland alle ingrediensene sammen i en foodprosessor til en jevn deig.
3. Ha deigen over i en bolle og sett i fryseren i noen minutter da blir den letter å jobbe med( evt kjøleskapet)
4. Form deretter like store kuler og sett på et brett.
5. Sikt gjerne litt Rå kakaopulver over, eller rull i kakaonibs.
6. Sett kaldt i noen minutter før du serverer.
7. Oppbevares i kjøleskapet.
TIPS
– Jeg bruker Cocosa kokosolje fra SOMA
– Rå kakaopulver bruker jeg fra Supernature, det har en fantastisk god smak. I tillegg er det et stort pluss da rå kakao inneholder sterke antioksidanter, og sammen med cocosa og nøttene får du i deg gode fettsyrer, vitaminer og mineraler.
– Yaconsirup og steviosa bruker jeg også fra Soma, da jeg synes disse smaker veldig godt.
– Alle ingrediensene kan du få kjøpt på helsekost. Utvalgte matbutikker og Vita har også steviosa, yaconsirup og cocosa.
Kuler er så lett og kjekt å ha 😀 Nam
Nina: Ja, elsker de kulene her! alltid kjekt med noe sunt og godt i kjøleskapet 😀