Det er ikke så ofte jeg kommer med inspirasjon til middag, men nå skal dere få gårdsdagens oppskrift.:)
Jeg laget en veldig enkel fiskerett med masse smak! Jeg brukte filetter av piggvar, men her kan du bruke torsk eller annen fisk du liker.
Piggvar er en mager fisk med kun 2,4 g fett og hele 15,9 g protein pr 100 g.
Ovnsbakt piggvar
1-2 filetter av Piggvar pr person
1 Squash
1 Brokkoli
1 boks Cherrytomater
Himalayasalt
Pepper
Chilikrydder
Olje
frisk Basillikum
FREMGANGSMÅTE
1. Kutt opp squash, brokkoli og tomater i litt store biter, og legg i en ildfast form og dryss over krydder.
2. Sett i ovnen på 225 grader i ca 10 min.
3. Når grønnsakene har forhåndsstekt legger du fisken i formen sammen med grønnsakene, og drysser over hakket basillikum og litt mer krydder. Stekes videre i ca 12 minutter til fisken er ferdig.
4. Server med paprikasaus.
Oppskrift under bildet
Paprikasaus
3-4 Paprika, rød
1 Løk
2 fedd Hvitløk
Olje
Himalayasalt
Pepper
FREMGANGSMÅTE
1. Del opp paprika, løk og hvitløk og surr i en panne med olje til løken har blitt blank.
2. Ha alt sammen i en foodprosessor og kjør sammen til en jevn konsistens.
3. Hell deretter blandingen i en kjele og gi det et oppkok.
4. Smak til med salt og pepper.
TIPS!
– Sausen kan også haes i formen sammen med fisken i stedet for å koke alene i kjele.
– Bruk gjerne de grønnsakene du har tilgjengelig.