Brød til julefrokosten

SAMSUNG CSC
 

En lang frokost 1.juledag hører med i de fleste hjem, her hos oss også. Bordet blir dekket av alt godt av pålegg og salater som tenkes kan, – ,sylte, kalkun, skinke, sild, eggerøre, laks, og hjemmelget leverpostei ++. Det eneste som mangler er godt brød som magen tåler.

Jeg har prøvd meg på et nytt brød som er ganske basic, her kan man tilsette mer smak ved bruk av krydder og urter om ønskelig…

En enkel smak derimot syntes jeg passer yppelig til julefrokosten som innholder så mye forskjellig pålegg og smaker. Konsistensen på brødet er jeg veldig fornøyd med, det er saftig og smuldrer ikke.

 

SAMSUNG CSC

 Lavkarbobrød som er helt fritt for melk, gluten og gjær, og har et høyt innhold av proteiner.

 

2 BRØD

4 hele Egg

6 Eggehvitter

2 ss Kokosolje, smeltet

100 g Sesammel

1 ts Himalayasalt

1 ts Bakepulver

100 g Gresskarkjerner

100 g Solsikkekjerner

50 g Sesamfrø

30 g Linfrø, knuste

4 ts Fiberhusk

2 ts Johannesbrødkjernemel

 

FREMGANGSMÅTE

1. Pisk lett sammen de hele eggene og kokosoje, og sett til side.

2. Stivpisk eggehvittene.

3. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør det sammen med egg/oljeblandingen.

4. Vend inn de stivpiskede eggehvittene tilslutt.

5. Fordel røren i 2 bakepapirkledde brødformer og sett nest nederst i ovnen på 170 grader i ca 50 min.

 

SAMSUNG CSC

 

TIPS!

– Gresskarkjerner, solsikkekjerner og sesamfrø kan byttes ut mot andre kjerner og frø.

– Kokosolje kan byttes ut mot nøytral olje eller smeltet smør.

– Ikke åpne ovensdøren underveis, da faller brødene lett sammen.

– Tilsett gjerne forskjellige krydder og urter for mer smak.

 

 

♥ Nå skal jeg få gjort de siste forbredelsene til i morgen. Dagen før dagen! ;D

#brød#hjemmelaget#lavkrabo#melkefri#glutenfri#utengjær#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg