En lang frokost 1.juledag hører med i de fleste hjem, her hos oss også. Bordet blir dekket av alt godt av pålegg og salater som tenkes kan, – ,sylte, kalkun, skinke, sild, eggerøre, laks, og hjemmelget leverpostei ++. Det eneste som mangler er godt brød som magen tåler.
Jeg har prøvd meg på et nytt brød som er ganske basic, her kan man tilsette mer smak ved bruk av krydder og urter om ønskelig…
En enkel smak derimot syntes jeg passer yppelig til julefrokosten som innholder så mye forskjellig pålegg og smaker. Konsistensen på brødet er jeg veldig fornøyd med, det er saftig og smuldrer ikke.
Lavkarbobrød som er helt fritt for melk, gluten og gjær, og har et høyt innhold av proteiner.
2 BRØD
4 hele Egg
6 Eggehvitter
2 ss Kokosolje, smeltet
100 g Sesammel
1 ts Himalayasalt
1 ts Bakepulver
100 g Gresskarkjerner
100 g Solsikkekjerner
50 g Sesamfrø
30 g Linfrø, knuste
4 ts Fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel
FREMGANGSMÅTE
1. Pisk lett sammen de hele eggene og kokosoje, og sett til side.
2. Stivpisk eggehvittene.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør det sammen med egg/oljeblandingen.
4. Vend inn de stivpiskede eggehvittene tilslutt.
5. Fordel røren i 2 bakepapirkledde brødformer og sett nest nederst i ovnen på 170 grader i ca 50 min.
TIPS!
– Gresskarkjerner, solsikkekjerner og sesamfrø kan byttes ut mot andre kjerner og frø.
– Kokosolje kan byttes ut mot nøytral olje eller smeltet smør.
– Ikke åpne ovensdøren underveis, da faller brødene lett sammen.
– Tilsett gjerne forskjellige krydder og urter for mer smak.
♥ Nå skal jeg få gjort de siste forbredelsene til i morgen. Dagen før dagen! ;D
Det så helt fantastisk godt ut!
Ønsker deg en god jul
Madde K.K: Takk:) smakte nydelig! God Jul til deg og dine:)