God lørdag kjære dere!
I dag vil jeg dele en oppskrift på varm toddy med dere, helt uten sukker. Perfekt på en kald vinterdag som denne. Ja her er det både snø og flere kuldegrader!
Toddy kan serves når man har gjester, eller haes med på termos ut på tur…
TODDY
500g Bringebær
500g Blåbær
1 l Vann
2 dl Fibersirup klar
2 ss Yaconsirup
2 ss Sitronsaft
4 Kanelstenger
2 Vaniljestenger
4 Stjerneanis
16 Nellikspiker
8 dråper Stevia Vanila Cream
1 dryss Kardemomme
FREMGANGSMÅTE:
Ha bær, vann og fibersirup i en kasserolle og varm på middels varme og gi det er langsomt oppkok. Avkjøl litt og hell deretter i en foodprossesor og kjør sammen til en jevn konsistens.
Hell blandingen tilbake i kasserollen.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett blandingen sammen med resten av ingrediensene. La toddyen trekke i 30 minutter på laveste varme.
Tips!
– For ren blåbærtoddy erstattes bringebær med blåbær.
– I steden for fibersirup kan du smake til med honning eller agave, og sløyf da yaconsirup ellers blir den veldig søt.
Hei! Jeg liker bloggen din! Jeg lurer på, hvordan og hvor lenge kan denne toddyen oppbevares?
Tonje: Den kan oppbevares på sterile uåpnet flasker i flere uker, eller på vanlig flaske i kjøleskapet i en ukes tid ca:)