På søndager prøver jeg å forberede uken som kommer, og det innebærer blant annet å lage opp litt frokostblanding som jeg kan ha utover uken. Frokost er det viktigste måltidet om dagen, men kanskje det måltidet det også er lettest å hoppe over. Derfor er det veldig lurt med noen lettvinte løsninger som kan spises raskt eller taes med på farten. – Ha med yoghurt eller melk og frokostblanding ved siden av i en liten boks så kan du blande sammen når du skal spise. Passer også perfekt som topping på smoothie.
FROKOSTBLANDING
100 g Paranøtter
50 g Valnøtter
50 g Mandler
130 g Havregryn, glutenfrie
75 g Solsikkefrø
35 g Sesamfrø
3 ss Kokosfett
5-6 ss Fibersirup gold
FREMGANGSMÅTE
1. Grov hakk nøttene og mandlene og bland sammen med frøene og havregryn.
2. Smelt kokosfett i en kasserolle på svak varm og bland inn yaconsirup.
3. Hell blandingen over nøttene og frøene og bland godt sammen.
4. Spre massen utover et bakepairkledd stekebrett og sett midt i ovnen på 140g i ca 35 min. Rør litt underveis i stekingen. Stekes til det har fått litt gylden farge og blitt sprø,
5. Avkjøl på stekebrettet og oppbevar deretter i lufttettboks.
Tips!
– Paranøtter, mandler og valnøtter kan byttes ut mot andre nøtter f.eks hasselnøtter og pecannøtter.
– Kokosfett kan byttes ut med f.eks kaldpresset rapsolje.
– Fibersirup gold kan byttes ut mot yaconsirup, agavesirup, honning eller annen flytende søtning.
Hei! så veldig godt ut! Jeg lurte på om det gikk ann å istedenfor å bruke fibersirup, om det gikk an å bruke sukrin gold istede? evt hvor mye?
Ann Kristin: hei! Ja det kan du! Ca 4-5 ss eller mer om du ønsker den søtere:)