Hjemmelaget frokostblandning

På søndager prøver jeg å forberede uken som kommer, og det innebærer blant annet å lage opp litt frokostblanding som jeg kan ha utover uken. Frokost er det viktigste måltidet om dagen, men kanskje det måltidet det også er lettest å hoppe over. Derfor er det veldig lurt med noen lettvinte løsninger som kan spises raskt eller taes med på farten. – Ha med yoghurt eller melk og frokostblanding ved siden av i en liten boks så kan du blande sammen når du skal spise. Passer også perfekt som topping på smoothie.
 

FROKOSTBLANDING

 

100 g Paranøtter

50 g Valnøtter

50 g Mandler

130 g Havregryn, glutenfrie

75 g Solsikkefrø

35 g Sesamfrø

3 ss Kokosfett

5-6 ss Fibersirup gold

 

FREMGANGSMÅTE

1. Grov hakk nøttene og mandlene og bland sammen med frøene og havregryn. 

2. Smelt kokosfett i en kasserolle på svak varm og bland inn yaconsirup.

3. Hell blandingen over nøttene og frøene og bland godt sammen. 

4. Spre massen utover et bakepairkledd stekebrett og sett midt i ovnen på 140g i ca 35 min. Rør litt underveis i stekingen. Stekes til det har fått litt gylden farge og blitt sprø,

5. Avkjøl på stekebrettet og oppbevar deretter i lufttettboks.

 

Tips!

– Paranøtter, mandler og valnøtter kan byttes ut mot andre nøtter f.eks hasselnøtter og pecannøtter.

– Kokosfett kan byttes ut med f.eks kaldpresset rapsolje.

– Fibersirup gold kan byttes ut mot yaconsirup, agavesirup, honning eller annen flytende søtning.

 

 

#frokostblanding#granola#sukkerfri#melkefri#glutenfri#renmat#økologisk#sunt#sunnmat#mat#helse#kosthold#lavkarbo#fiber
2 kommentarer
    1. Hei! så veldig godt ut! Jeg lurte på om det gikk ann å istedenfor å bruke fibersirup, om det gikk an å bruke sukrin gold istede? evt hvor mye?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg