Tips til helgekosen!
Hjemmelaget råsjokolade uten sukker og melk.
Vet du hva råsjokolade egentlig er? – Kort forklart er det sjokolade laget på rå bønner som varmes opp til max 40 grader, mens vanlig sjokolade lages av bønner som varmes opp til 150 grader. Det sies at forskjellen på næringstoffene, spesielt antioksidantene blir veldig store. Uansett er det alltid best med hjemmelaget, da får du en komplett oversikt over hva du gir kroppen din.
Du trenger:
50 g Kakaosmør
2-33 ss Agave sirup
1/2 ts Vaniljepulver, evt noen dråper stevia vanilje
2 ts Kokosflak
1 ss Macademianøtter1 ss Kakaonibs + 1 klype bipollen ( valgfri tileggsingredienser)
Fremgangsmåte:
Finhakk kokosflak og macademianøtter og sett til side.
Smelt kakaosmøret over vannbad, og ha deretter i resten av ingrediensene og bland godt sammen.
Hell over i små silikonformer eller i en større form kledd med bakepapir.
Sett kalldt i 2-3 timer før servering, gjerne over natten.
Tips
– Liker du ikke kokossmak kan kokosflakene helt fint sløyfes, men i denne oppskriften gir det bare et mildt hint av kokossmak.
– Agavesirup kan byttes ut mot honning eller sukrinmelis, smak deg frem.
– Macademianøtter kan byttes ut mot cashewnøtter.
– Kakaonibs og bipollen er kun tilleggsingredienser, så her kan du bruke det du liker. F.eks hakkede nøtter eller gojibær.
åh, nam <3 Ser knallgode ut! Elsker hvit sjokolade.
Well done!
Elsker forresten det nye designet på bloggen.
Lenge siden jeg har laget sjokolade, må nok handle inn kakaosmør igjen
Nina: var en stund siden sist på meg å, men blir ikke lenge til neste gang igjen
Mette: Takk Mette:D sjokoladen kan anbefales