Hjemmelaget lavkarbo brød som selvfølgelig er helt uten gluten. Brødet kan lages med cottage cheese, men for en melkefri variant bruker jeg quinoa…
Oppskriften har blant annet et høyt innhold av fiber som hjelper til med å regulere mage/tarm,I tillegg til sunne fettsyrer og proteiner som holder energinivået oppe.
LAVKARBOBRØD
Til1 brød:
3 Egg
1 beger Cottage Cheese
For melkefri : 1 dl Quinoa som kokos i 15 min og avkjøles.
100 g Solsikkekjerner
100 g Sesamfrø
1-2 ss Gresskarfrø
4ss kruskakli, eller 4 ss fiberhusk
4 ss Glutenfri havregryn
4ss Knuste linfrø
50 g Valnøtter, eller andre nøtter
1ts Himalayasalt
1 1/2 ts Bakepulver
3 ss Olje, nøytral olje eller Cocosa
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å koke quinoa hvis du lager en melkefri variant, eller begynn med å mose cottage cheese til en jevn konsistens med en stavmikser.
2. Grov hakk valnøtter, solsikkekjerner og gresskarkjerner og bland sammen med resten av de tørre ingredienesene i en bolle.
3. Ha quinoa/cottage cheese sammen med oljen og rør lett sammen. Hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland alt sammen.
5. Pisk eggene lett og ha i tilslutt.
6. Bland røren sammen, det blir en litt grøtaktig konsistens, men det er sånn den skal være.
7. Ha over i en papirkledd brødform og stek i ca 1 time på 200 grader.
TIPS
– Varier gjerne med andre nøtter eller frø.
– Brødet kan fint lages med for eksempel soyayoghurt i stedet for quinoa eller cottage cheese.
– Maria Marisol
Hei. Er det et lite eller et stort beger CC du bruker?
Brukte en hel stor. Det funket fint 👌
Jeg vil gjerne bløtlegge frøene over natta pga fytinsyre. Vet du om det blir brød av det om jeg legger det i vann og surdeigstarter over natta. Og tilsetter olje og egg dagen etter?