SUPERMAT FOR NYBEGYNNERE

Jeg får ofte spørsmål om supermat, hva er supermat, og hvilket supermat produkt burde man begynne med?

Jeg har skrevet litt om det tidligere, men jeg gjentar det mer utfyldene her. Jeg prøver å skrive på en lett måte så det skal være enkelt å forstå…

 

Hva er supermat?

Kort fortalt er supermat matvarer eller ingredienser som er naturlige og har et høyt konsentrert innhold av vitaminer, mineraler, antioksidanter, fettsyrer, proteiner, fiber, enzymer eller klorofyll. Dette gir oss mange helsegevinster.

 

100% naturlige næringsstoffer gir oss blandt annet:

-Bedre helse
-Økt immunforsvar
-Velfungerende immunforsvar
-Kortere restitusjonstid ved sykdom
-Masse energi
-Overskudd, fysisk og psykisk
-Vakker hud
-Hormonbalanse
-Balansert PH-verdi i kroppen
-Cellefornyelse/foryngelse
-Kortere restitusjonstid ved trening.

 

Supermat er naturlig mat fra naturen med særlig høye konsentrasjoner av viktige næringsstoffer og gunstige plantestoffer. Supermat er fra kraftfulle planter som er foredlet på en måte som bevarer de viktige næringsstoffene. Supermat kommer fra forskjellige typer alger, gress, urter, røtter, grønnsaker, frukt og bær som er spesielt næringsrike og lettopptakelige for kroppen. Pga sin høye konsentrasjon av næringsstoffer får du igjennom å spise supermat mye mer næringstoffer enn å spise samme mengden gjennom vanlig kost. Det er det som gjør supermat til supermat. 

F.eks 1 ss supermatkompleks innholder mer næringstoffer enn flere kilo frukt og grønt til sammen! 

Begrepet supermat er kun en måte å klassifisere de aller beste matplantene våre på.

 

Hvorfor spise supermat?

“Dagens matvarer inneholder mindre mengder naturlige vitaminer, mineraler, sporstoffer og nyttige vekstkjemikalier enn hva supermat gjør”- sier John Opsahl, forfatteren av boka Supermat og ledende ekspert på supermat i Norden.

Dagens livsstilssykdommer er en direkte følge av moderne kosthold og livsstil. Poenget med supermat er å oppnå en optimal balanse i kroppen.

Spis supermat for å få mer energi, bli klar i hode, sterk i kroppen og få et bedre imunforsvar. I tilegg kan du også merke at du får et flottere utsende med renere hud og sterkere hår!

 

Hva skal jeg begynne med?

Grunnsteinene i supermat er gress, alger og riktig fett. Det gir oss de aller viktigste næringsstoffene, og et godt grunnlag for en superhelse. Jeg vil anbefale å starte med 2 produkter som du får dekket dette i.

1. Supermatkompleks  i form av greens så du ikke trenger å gå til innkjøp av så mange forskjellig produkter i starten og rett å slett bli forvirret å gi opp! Et supermatkompleks innholder både alger gress, urter osv.

2.Fettsyrer er viktig for alle mennesker enten du bruker “supermat” eller ikke. 

 

1.Supermatkompleks i form av Greens :

Purley Greens Max er et bredspektret supermatkompleks som inneholder pulver av alger, gress, grønnsaker og urter. Den er fiber- og proteinrikt og en kilde til jern, jod og, vitamin A og K. Purely Greens Max er godt for immunsystemet og energi da jern bidrar til immunsystemets normale funksjon og til å redusere tretthet og utmattelse. Jod bidrar til normal produksjon av skjoldbrukshormoner og skjoldbrukskjertelens normale funksjon. Purely Greens Max er derfor også gunstig for stoffskiftet.  


 

 

2.Riktig fett:

 

Kokosolje Extra Virgin: 100% økologisk uraffinert kokosolje, kaldpresset av ferskt kokoskjøtt. En god energikilde! Kokosolje er spesielt på grunn av sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer, som vil si at den er delvis vannløselig og fordøyes derfor mye lettere enn annet fett. De mellomlange fettsyrene er kortere enn de lange fettsyrene som annen maten ofte består av. Siden de er kortere av lengde brytes de raskere ned i kroppen og omdannes lettere til energi enn annet fett. Fett gir dessuten energi som varer  i motsetning til høyglykemiske karbohydrater som igjen gir svingninger i blodsukker, insulin og energi. 

 

Linfrøolje inholder store mengder av essensielle, flerumettede fettsyrer. Økologisk kaldpresset linfrøolje har en høy konsentrasjon av verdifulle fettsyrer, særlig LA linolsyre (omega 6) og LNA linolensyre (omega 3).

 

Hampfrøolje Blir sett på som en av «naturens mest perfekt balanserte oljer». På grunn av det høye innholdet av de essensielle fettsyrene omega-6 og omega-3 i et forhold 3:1 som er nærmest det perfekte for kroppen vår!

Hampfrøolje inneholder i tilegg linolsyre og gammalinolensyre som virker som en ungdomsskilde for huden vår, samt antioksidanter (vitamin E), i tillegg til en flere mineraler som kalsium, magnesium, kalium og fosfor.

 

Cirkulan K2- Omega 3,6,7 og 9. Cirkulan er laget av olje fra laks som er ultra fersk, og da garentert av høyeste kvalitet
Laks inneholder en kombinasjon av EPA, DHA, og DPA, astaxantin og fosfolipider

I tillegg er Cirkulan tilsatt kaldpresset nattlysolje. Den innhoder også standardiserte estrakter som olivenblad, ginsengbær, trollhassel, rosmarin og quercetin. I tilegg innholder den vitamin K2 som styrker skjelettet og benbygningen.Forsøk viser at at inntak av Cirkulan med kaldpresset olje fra laks gir økt nivå av det gunstige kolesterolet HDL i blodet

Noen av effektene på Cirkulan og hva den er bra for:

Det er vist at Omega-3 fra laks holder seg mye lenger i kroppen enn Omega3 fra annen fisk og sel. Den lagres på en bedre måte og kan måles opp til 5-7 døgn. Tar man Cirkulan daglig vil man oppnå en mer gunstig effekt på grunn av tiden lakseoljen holder seg i blodet. Fisk og Omega3 Fettsyrer er helt nødvendig for å sikre et antiinflammatorisk kosthold. Ved inntak av for lite langkjedede marine fettsyrene omega 3 og for mye omega 6 vil sykdomsfremkallende inflammasjoner og kroniske betennelser oppstå.

 

Bruk av supermat.

Jeg anbefaler å begynne med 1ts Purley Greens Max om dagen og evt øke dosen etterhvert. Av fettsyrer anbefaler jeg å ta 1 ss Cirkulan rett i munn en gang om dagen, i tilegg til å bruke kokosfett, linfrøolje og hampfrøolje i matlaging.

 

Supermat i matlaging:

Smaken av greens må man gjerne vende seg til, derfor er det yppelig å “gjemme” i smoothies. Fettsyrer i smoothie anbefales også da det gir måltidet et komplett næringsinnhold. 

-Linfrøolje og Hampolje kan haes rett over salaten.

-Koksfett kan blandt annet brukes i kaffe! ( ja det gir en veldig god smak)

-Kokosfett er også yppelig i bakst, brød, knekkebrød, kjeks, muffins og kaker.


 

Forslag til en smoothie:

200 g Frosne bær. Jeg brukte 100 g blåbær og 100 g bringebær

30 g avokado

1 egg

1 ss Cocosa Extra Virgin, smeltet

1 ts Purley Greens Max

1/2 ts Steviosa pulver + 3-4 dråper stevia vanilje

1 -2 dl Mandelmelk

 

Fremgangsmåte:

Bland alt sammen i en blender til kremet konsistens. Hold igjen litt av melken å se hvor tykk du vil ha den.

 

Jeg håper dette hjelper deg til å forstå hva supermat er, og at det ikke trenger å være så komplisert å begynne med å tilføre supermatprodukter i ditt kosthold. Lykke til!

 

#supermat#fettsyrer#supermatkompleks#greens#purleygreensmax#Cirkulank2#linfrøolje#kokosolje#cocosa#hampfrøolje#komigangmedsupermat#fornybegynnere#sunt#mat#kosthold#supernature#somahelse#soma#somanordic#oppskrift#smoothie#supersmoothie#ernæring
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg