I dag den 17.oktober er det nasjonal epledag! I den anledning ble det eplegrøt til lunsj! 😀
Du trenger til 1 porsjon:
2 store epler eller 3 små
2 ts Steviosa eller annen søtning
4-5 dråper Stevia vaniljedråper
1 dl Vann
1 dryss kanel
1/2 ts JBKM- johannesbrødkjernemel ( kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Kutt eplene i store biter, ha epler og vann i en kjele og kok opp. La det stå å små koke i noen minutter til eplene har blitt møre. Ta kjelen av platen og bruk en stavmikser og mos eplene sammen. Ha i steviadråper, steviosa og kanel og og kok noen minutter til. Du kan tykne grøten med litt JBKM, men det er ikke nødvendig.
Server varm, gjerne med melk.
Viste du om epledagen? – fortvil ikke hvis du ikke har epler tilgjenlig i dag. Hele oktober er nemlig eplemåneden. ♥