Lørdagsgodteri på sitt beste! 😀
Herlig store runde kuler som smaker utrolig godt samtidig som de er supersunne!
Til 8 gigakuler eller 12 mindre:
1,5 dl usaltet cashewnøtter
1 dl Økologisk kokosflak eller vanlig kokosstrøssel
6 Aprikoser
1 ss kokosukker
1 ss yaconsirup
1 klype himalyasalt
2 ss Havregryn, glutenfri
Raw kakao, hakka nøtter og sjokolade til topping
Fremgangsmåte:
Mal opp nøttene og havregryn i en fodprosessor, bland så i resten av ingrediensene og mix sammen. Dette kan gjøres for hånd også etter nøttene og gryna er malt.
Del deigen i 8, eller 12 og rull sammen kuler. Sett kaldt, gjerne i fryseren noen minutter først. Rull i kakaopulver og ha over hakket nøtter og sjokolade ved servering.
Tips!
– Cashewnøtter kan byttes mot andre nøtter eller frø/ kjerner ved nøtteallergi.
– Yacon kan byttes ut mot honning eller agave
– Havregryn kan byttes ut med f.eks hirseflak.
Nam, så digg 🙂