Endelig har jeg fått laget en etterlengtet porsjon med hjemmelaget leverpostei! 😀 mitt absolutte favoritt pålegg!
Å få tak i en leverpostei som både er melkefritt, glutenfritt og low fodmapvennlig er så å si umulig,- derfor lager jeg min egen i steden.
Jeg lager med kyllinglever, og det har så utrolig mange super egenskaper:
– En utmerket kilde til høykvalitets protein
– Naturens mest konsentrerte kilde til vitamin A
– Overflod av alle B-vitaminer , særlig vitamin B12
– En av våre beste kilder til folsyre
– En god kilde i form av jern
– Sporstoffer, slik som kobber, sink og krom
– CoQ10, et næringsstoff som er spesielt viktig for hjerte og kar-funksjon
Du trenger:
500 g Kyllinglever ( kjøpt på meny)
1 ts Himalyasalt
1 ts Johannesbrødkjernemel
1 ts Sort pepper
1 dl Vann
1 ts Frisk rosmarin
2 Kvister frisk basilikum
Bruk evt andre krydder, eller hakk løk for mer/annen smak på posteien, De krydderne jeg har brukt er IBS vennlige.
Fremgangsmåte
Start med å skylle av overflødig blodvann av leveren. Ha den deretter i en blender og kjør på full guffe i 30 sek. Ha så i resten av ingrediensene. og bland godt sammen i blenderen i nye 30 sek.
Smør en brødform som rommer 11/2 l med olivenolje eller Pam-spray, og hell i røren . Vil du ha en høyere postei så bruk en mindre form.
Sett ovnen på 160 grader.
Fyll en dyp langpanne med varmt vann og sett formen oppi,og sett den midt i ovnen i ca 45 minutter.
Avkjøl posteien i formen, og bruk en kniv og vend ut posteien.
Jeg delte den i to, og fryste halvparten, og la resten i kjøleskapet.
Kyllinglever er kjempesunt, og det har et lavt kaloriinnhold, lavt innhold av fett,null karbohydrater og masse protein.
Leter du etter en ny protein kilde, annbefaler jeg å prøve å lage din egen leverpostei! 😀 Kyllinglever er også mildt i smaken, og jeg syntes det blir en veldig god postei.
Ha en God lørdag kjære lesere!:D