Frokost som metter! Havregryn inneholder komplekse karbohydrater, ( altså sunne karbohydrater) som kroppen trenger.Det inneholder også masse fiber, litt protein og er I tillegg rikt på jern, sink, magnesium, E-vitamin, vitamin B1 (tiamin) og flere andre vitaminer og mineraler. Det har derfor en god efffekt på kolesterolet, blodtrykket, blodsukkeret og på fordøyelsen, mage/tarm.
Til 1 porsjon trenger du:
1 dl Havregryn, glutenfri
1 dl Vann
1 dl Melk, melkefritt alterntiv.(annbefaler mandelmelk)
1 ts Steviosa
1 ts Sukringold
1 ss Kakaopuver
1 neve Paranøtter
Fremgangsmåte:
Kok opp havregryn med melk og vann. La det småkoke på middels varme til grøten tykner. Rør inn steviosa, sukrin og kakaopulver på slutten av koketiden. Ha i evt mer vann eller melk hvis grøten blir for tykk.
Server med hakket paranøtter og evt melk.
Tips!
For en mer proteinrik variant, rør inn 1 scop sjokoladeproteinpulver i stden for kakaopulver.
Hakk gjerne opp litt mørk sjokolade eller en sjokoladebar fra Atkins å ha på toppen.
Denne var utrolig god! Takk for oppskrift! Hilsen en som ELSKER sjokolade;)
Therese: så hyggelig å høre!:-) jeg elsker sjokolade jeg å, hehe.;) godt vi er fler
Har fått skikklig dilla på denne bloggen ass!!!!
kan man lage grøten på soyaflak?
Mari: Så utrolig hyggelig å høre 😀
Ja du kan lage grøten med soyaflak! 🙂 Se an forholdet med væske bare. Husker ikke helt forholdet mellom soyaflak i forhold til havregryn om det er like mengde væske som skal til eller ikke. – Jeg brukte soyaflak mye før, før jeg fikk vite at jeg ikke tålte det så godt, men det er utrolig godt! Savner det!