Dessert eller frokost?… Uansett, denne ble laget til “frokost” i dag! 😀
Du trenger
Yoghurt naturell /melkefri
Kremfløte/melkefri
Vaniljepulver
200 g Frosne Jorddbær
1/2 – 1 dl Vann ( obs! ikke for mye av gangen)
1-2 ss Sitronsaft
Rista Hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Rist Hasselnøttene og avkjøl. Finhakk halvparten av nøttene og sett til side. Pisk deretter krem til kremfløte og bland lik mengde krem og yoghurt sammen. Smak til med vaniljepulver og sett til side.
Ha så frosne jordbær sammen med sukrinmelis, sitronsaft og vann i en blender, og bland sammen til en tykk kremet Jordbærcoulis.( Obs! ikke for mye vann i om gangen)
Finn frem dessertglass, og start med å legg yoghurt nederst, deretter de hakka nøttene, hell så over Jordbærcoulis og topp med hele nøtter.
Tips!
Hasselnøtter kan byttes ut med f.eks valnøtter eller mandler.
Fortvil ikke hvis du ikke har piskbar fløte. Det smaker like godt med bare yoghurt.
Krem kan også byttes ut med cottage cheese,