OPPSKRIFT: LAKSEWOK MED NØTTER

 

 

Middag Kroppen blir glad for!- Sunt fett, gode proteiner og riktige karbohydrater! 😀

 


 

2- 3 porsjoner

Du trenger:

4 stk Laksefilett

1/2 Brokoli, delt i biter

1 Rød Paprika, kuttet i biter

1 Løk, kuttet i biter.

2 Gulerøtter, renset og kuttet

2 stk ( små) Søtpotet, skrelt og delt i biter

1 Lime

1 klype salt

Pepper

2-3 Glutenfri Soyasaus

6 ss Sweet  Chillisaus

Olje, til steking

1 neve Valnøtter

1 neve Cashewnøtter

 

Fremgangsmåte:

Del laksen i biter på ca 3*3 cm, og stek i litt olje med salt og pepper i 1-2 minutter på hver side til de får en blek rosa farge. Ta Laksen ut av stekepanna og sett til side.

Stek grønnsakene raskt på høy temperatur, og ha deretter i nøtter, lime, soyasaus og sweet chillisaus, og gi det et lite oppkok. 

Tilsett laksebitene og server. ( laksen blir varmet opp i sausen)

 

Tips!

Pass på så du ikke steker laksen for mye, den fortsetter å steke/koke når den kommer opp i den varme sausen igjen.

Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, omtrent alt passer i wok!

Nøtter kan byttes ut mot frø og kjerner.

Glutenfri soyasaus har jeg kjøpt på Meny.

Lag gjerne din egen Sweet Chillisaus:

3 fedd Hvitløk

1/2 dl Eplecidereddik

2,5 dl Vann

1 ts Salt ( gjerne himalyasalt)

35 g sukrin +

50 g Sukrin gold

2 ts JBKM (Johannesbrødkjernemel) Evt Maizenna

Fremgangsmåte:

Grovhakk 3 chilli,- jeg brukte kun frø fra 2 ellers ble det veldig sterkt. Smak deg frem! Bland alt uten om JBKM i en foodprosessor og kjør til hvitløk og chilli er fint hakket, men fortsatt litt små biter. Hell sausen over i en kjele, kok opp og la den småkoke i ca 10 minutter, mens du rører innimellom. Bland ut JBKM i vann, og bland inn i sausen. Det erviktig å røre godt, ellers får du geleklumper i sausen.  Avkjøl, og oppbevar i kjøleskap hvis du ikke skal bruke den med en gang.

#laksewok#wok#nøtter#supermat#sweetchillisaus#utensukker#sukkerfri#lavkarbo#søtchillisaus#trineberge#renmat#mat#kosthold#ernæring
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg