Norske epler og høst = Kake!:D
Eplekake er et absolutt must for meg å lage om høsten. Det smaker utrolig godt samtidig som det gir en sånn god høstfølelse når man lukter nybakte epler.
Enda bedre blir det når man kan lage en sunn variant som også er allergivennlig.
Kjente når jeg våknet i dag at dette var en sånn dag for kake til frokost, da jeg helst ville krype tilbake under dyna igjen! .. Men neida, i skrivende stund sitter jeg allerede på toget inn til Oslo, frokosten ( eplekake ++) er fortert, og jeg er klar for en lang hektisk dag.
Kaken er lavkarbo, glutenfri, melkefri, soyafri og er helt uten tilsatt sukker
Du trenger:
70 g romtemperert smør ( melkefritt)
50 g kokosblomstsukker
40 g sukringold
1 pose Eldorado vaniljesauspulver uten sukker
60 g kokosmel
40 g mandelmel
1 ts bakepulver
1,5 dl melk ( eller fløte)
2-3 epler renset og i skiver
kanel
kokosblomstsukker ( eller stevia, sukrin eller sukringold.)
Fremgangsmåte:
Pisk smør og kokosblomstsukker luftig. Tilsett sukringold og vaniljesauspulver og pisk videre sammen. Bland så resten av de tørre ingrediensene og ha i litt og litt om gangen til alt er godt blandet sammen. Deigen blir ganske kompakt, men det er sånn den skal være. Bland tilslutt inn melk/fløte evt en ts kanel, og rør til det er godt blandet.
Ha deigen over i en bakepapirkledd form.
Rens og skjær eplene i skiver ( ha gjerne en skvett sitron over som hindrer at de blir brune hvis de blir liggende litt. ) Rull eplene i en blanding av kokosblomstsukker/stevia eller annen søtning og dytt epleskivene ned i deigen.
Strø gjerne litt mer kanel på toppen.
Stek nest nederst i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Ops! Ovner varier så følg med!
Tips!
I steden for kokosblomstsukker kan du bruke sukrin, men vanlig sukrin kan gi litt metallsmak derfor annbefaler jeg å blande med et annet søtnings alternativ også.
(Feks. sukringold, stevia, yaconsirup eller agave)
Du kan fint kun bruke kokosmel, men jeg syntes det gir bedre smak med litt mandelmel også. Med bare mandelmel blir det ikke “eplekake” 😉
Ønsker alle en flott onsdag! Smil Marisol:)
Nam, så skikkelig god ut 🙂
Nina Bakke: Takk:) var utrolig godt! Denne kommer jeg til å lage mange ganger!