innholder annonselinker
God fredag!
i skrivende stund sitter jeg i morgenkåpen og ser utover på havutsikt,!:D I går dro jeg nemlig på en liten tur med ei god vennine.
Vi har kost oss masse med god mat, vin og litt obligatorisk shopping!
Nå er vi klare for en god frokost etterfulgt av etterlengtet spa
Over til dagens oppskrift i samarbeid med Atkins Norge
Sjokolademousse, en super næringsrik variant! – Som passer like godt til frokost på en hverdag eller til dessert på fredagskvelden.
Sjokolademousse
Til 2 porsjoner
1 stor eller 2 små avokado
2 – 3 ss rå kakaopulver
2 ss Yaconsirup
1 ts steviosa
1 ts sukrinmelis
1 dl kaldt vann
1 dl kald kokosmelk ( sett i kjøleskapet over natten eller et par timer før den skal brukes)
5-6 valnøtter ( kan byttes ut med cashew eller feks. hasselnøtter)
1 ts Pure Lecithin ( kan sløyfes, men gir en mer kremet konsistens)
1 klype himalayasalt ( vanlig kan brukes også)
1/2 -1 ts sitronsaft ( smak til underveis!)
Mørk sjokolade til topping ( feks denne som er lavkarbo og uten melk )
2 ferske bringebær ( selvfølgelig fler hvis du ønsker)
Fremgangsmåte:
1. Rens avokadoene og ha den i en blender sammen med resten av ingrediensene, men kun halvparten av vannet først. Bland godt sammen og spe på med resten av vannet etterhvert om det trengs.
2. Smak til om du ønsker mer søtning, sitron eller kakaopulver.
3. Topp med hakket sjokolade og friske bringebær.
Sjokolademoussen kan serveres med engang, men den kan også settes kaldt og tåler å stå i kjøleskapet 1-2 dager.
Tips!
– For en rundere sjokoladesmak, ta halvparten av sjokoladeplaten i blenderen sammen med resten av ingrediensene.
– Jeg pleier å blande forskjellige søtning i oppskrifter for å få en bedre smak. Da slipper man at det smaker bittert eller harskt.
– Kokosmelk kan byttes mot ca 3 ss kokosfett eller annen type melk
– Yaconsirup kan byttes mot f.eks fibersirup eller honning ( Obs! sistnevnte er ikke lavkarbo)
– Du kan også bruke dadler som søtning om du ønsker, smak deg bare frem.