OPPSKRIFT: KANELBOLLER

Kanelboller på en søndag er helt inna for! 🙂

Deig

 

100 g mandelmel

20 g kokosmel

65 g smeltet melkefri melange

2 store egg

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

1 ss fiberhusk

2 ss yaconsirup

 

Fyll

2 never hakka mandler

1 neve rosiner/ tørket blåbær

Mykt smør

Stevia

Kanel

 

Topping

 

1 egg + litt melk til pensling

 

1 eggehvitte

Sukrinmelis

 

Fremgangsmåte

 

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og bland sammen. Ha egg og yaconsirup i en annen og pisk til eggedosis. Smelt smøret og hell over de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Ha deretter i eggedosisen og bland sammen til en deig. Sett deigen i kjøleskapet i ca 10 minutter eller mer. Gjør du ikke det, blir deigen ganske umulig å jobbe med.

 

I mellomtiden hakk nøtter, og bland sammen mykt smør,mandler,sukrin og kanel etter smak, og sett til side. Ta heller mindre kanel og sukrin, enn for mye.

 

Når deigen er klar, legg den mellom to bakepapir og bruk en kjelve og kjevl den ut så tynt du klarer uten at den blir ødelagt. Deigen blir ikke like stor som vanlig kanelboller.

 

Ha av det øverste bakepapiret, og smør ut fyll blandingen over og smelt gjerne litt smør og hell over. Har du ikke tatt så mye kanel og sukrin, strø litt mer over.

 

Med hjelp av bakepapiret under, rull deigen sammen til en lang rull. Bruk en skarp kniv og skjær ca 2-3 cm store biter. Snu biten til du får lagene opp, og trykk den litt utover.

 

Ha over på et stekbrett og pensle over med en blanding av egg og melk.

 

Stek på 180 g i ca 19 minutter. Sett deretter ovnen på 200 g og set i 6 minutter til. Følg med ovner varierer

 

Avkjøl på rist og topp med glasur laget av sukrinmelis og eggehvitte.

3 kommentarer
    1. Det så veldig godt ut! Håper du får en helt fantastisk søndag!
      Hadde satt stor pris på om du hadde sjekket ut min blogg, om du liker den legg gjerne igjen en kommentar<3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg