Maks klar for 17 mai!:-)
Jeg har eksprimitert litt, og det resulterte i en sunn ostekake med bringebærcoulis.
Denne er glutenfri og melkefri, men tåler du melk eller gluten, kan du bare bruke vanlig, ost, havregryn,smør og fløte.
Bunn:
3 dl havregryn (glutenfri)
1 ss smør
100 g sukkerfri sjokolade
Rist havregrynene i ovnen så de blir sprø og avkjøl.
Hakk sjokoladen og varm smøret.
Bland så alt sammen og rør godt.
Sett en 24cm kakering på et flatt fat, og trykk ut bunnen i ringen.
Sett i kjøleskapet.
Bringebærcoulis
330 gram frosne bringebær
25 g preeset appelsin
Stevia etter smak
6 gelantin plater
Bløt gelantinplatene i kaldt vann og sett til side.
Varm bærene i en kjele til det små putrer. Hell det så i en blender til alt er purert.
Sil det over i kjelen og bland inn appelsinjuice og stevia på svak varme. Ha av platen og rør inn gelantinplatene.
Fyll
180 g kremost ( soyaost)
150 gram fløte ( soya,havre eller ris)
½ ts vaniljepulver
15g stevia
30 g sukrin
Pisk ost og fløte hver for seg, så bland sammen .Tilsett derettee vanilje og søtning under visping. Ha tilslutt i bringebærcoulis mens du pisker på full guffe, ha i litt og litt.
Ha så fyllet på kakebunnen og sett i kjøleskapet over natten.
Pynt med friske bær til servering.
Den så kjempe god ut 🙂
Så flink du er, så nydelig ut 🙂
Håper du får en fin 17. Mai feiring i morgen
Karoline Stensrud: takk:-)
Nina Bakke: takk!:) håper du hadde en fin feiring i går du å:-)