På lavkarbo måten… Dette en min andre oppskrift i samarbeid med Atkins Norge.
Jeg har lenge savnet et litt saftigere og “søtt”brød, som kan erstatte det berømte bananbrødet, som kan brukes til frokost om morningen.
Dette er ekstra godt med ost,smør eller syltetøy (uten sukker) .
Eplebrød
60 g kokosmel
40 g mandelmel
40 g sukin
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts natron
3 egg
1 dl mandelmelk eller kokosmelk
125 g eplesyltetøy (uten sukker)
2 ss smør smeltet
1 eple
Crumble
2 ss hakka mandler
2 ss sukrin
litt kanel
2 ss smør
Fremgangsmåte
Bland sammen de tørre ingrediense i en bolle og sett til side.
Pisk egg til eggedosis og ha i melk og smør, og bland deretter inn eplesyltetøyet.
Sikt inn de tørre ingrediense og bland godt sammen med en slikkepott.
Kutt opp eplet i halve skiver og bland sammen ingrediense til crumblen.
Hell røren over i en bødform, legg epleskivene over og ha crumblen på toppen. dryss gjerne litt kanel på toppen.
Stek på 180 grader i ca 40 minutter