Da var det søndag igjen og enda en uke har gått. Tenk 1 mars allerede!
Jeg startet dagen med å lage en stor porsjon surt godteri! Absolutt favoritten fortiden.
Du trenger
16 gelantin plater
1 1/2 Dl fersk presset sitron
2 1/2 dl Fun appelsinsaft
1-2 ss sukrin melis eller annen søtning.
Fremgangsmåte
Bløtlegg gelantinplatene i i kaldt vann i 10 minutter.
Bland sammen presset sitronsaft og appelsansaft i en bolle. Ta ut ca 1 dl væske og kok opp i en kjele ( eller i mikro), ta gelantinplatene ut av det kalde vannet og over i kjelen og rør til de er oppløst. Hell gelantinblandingen over i resten av saftblandinngen og rør sammen med melis. Hell blandingen over i små silikonformer eller størreformer og sett i kjøleskapet til det er stivnet.
Disse er super gode og friske!
Har du ikke appelsinsaft kan du bruke appelsinjuice eller saft med en annen smak. 🙂
Nam, det må jeg teste ut!
Ønsker deg en herlig søndag 🙂
Mmm,..må prøves 😊 Men stusser litt på mengden gelantin. Stemmer det med 16 plater? Takk for oppskrift og ha en flott søndag 😀
Ingunn: ja, haha, d r ganske mye som skal til, du kan bruke 8 ts gelantinpulver også, d r d samme som 16 plater;) må mye til for at de ikke skal smelte og bare være som gele, men skikkelig godteri liksom;)
Ha en fin søndag du å:):)
Madde K.K: takk :):)det var overraskende godt:):) ha en herlig søndag du også<3
Flinka!! Så veldig gode ut!!
Tone Hjertemat: Takk:-) de var skikkelig friske og gode:)