God kveld!
Det er fult lov med iskrem på en tirsdags kveld (?) Syntes hvertfall jeg når den både er sukkerfri , melkefri og lavkarbo.
Krokan:
2ss sukrin gold
2ss sukrin +
1 neve (ca 100 g mandler)
Fremgangsmåte:
Ha sukrin og hakkede mandler i en panne,gjerne teflon. Varm opp til middels- høy varme til sukrinen er smeltet. La det “småkoke” et par minutter før du heller massen over på et bakepapir. La det bli avkjølt før du hakker det opp.
Vaniljeis:
4 eggeplommer
1 vaniljestang (frøene)
2 ss sukrin +
2 ss steviosa
2,5 dl fløte (vanlig,soya,havre,ris eller kokosmelk)
Fremgangsmåte:
Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha sammen med eggeplommene sukrin og stevia i en bolle og pisk sammen til en luftig eggedosis. I en annen bolle pisk fløten for seg. Vend deretter forsiktig kremen og krokanen inn i eggedosisen. Har du ikke iskremmaskin sånn som meg, frys ned i en boks og rør et par ganger i timen i ca 3 timer til isen har satt seg.
Denne er farlig god! Jeg har laget is mange ganger,men faktisk aldri med krokan. Skjønner ikke hvorfor , for dette var godt! 🙂
Ønsker dere en fortsatt fin uke. Allerede onsdag i morgen, ukene flyr!
Ha en fin dag 🙂
Gå gjerne inn på bloggen, å Facebook siden vår og trykk liker og del, vis du er i mot mobbing 🙂
da vi kan nå ut til flere, og det vil gjøre oss veldig takknemlig.
Takk
Det må jeg prøve, så fantastisk ut 🙂
Nam, det må jeg prøve. Så helt fantastisk ut 🙂
Ønsker deg en herlig uke 🙂
Yummi! Tusen takk for oppskrift 🙂
Hei Maria
Om du har mulighet må du gjerne komme å lage denne hos oss!
Hvilken av de melkefrie fløtene brukte du? 🙂
Heidi: hei jeg brukte 50/50 Odense erlet og kokosmelk, den stive delen. Pisket det hver for seg. 🙂 går fint Ann å bare bruke en av delene. Jeg var bare i manko på ingredienser;)
Emma Olsen: bare hyggelig:):)
Nå er jo dette noen år siden 😅 men husker du ca hvor mye denne oppskriften ble? Skal lage den i morgen 😃