SUKKERFRI PAVLOVA

God kveld!

Flere enn meg som har prøvd å lage sukkerfri marengs ? – Da vet dere at det faktisk ikke er så lett.. Med stevia som jeg helst foretrekker å erstatte sukker med ,kan dere bare glemme med en gang. Da snakker vi flat tørr pannekake.

Prøvd å feilet utallige ganger med både steketid og mengde søtningsmiddel.

Mitt beste resultat er denne oppskriften med Sukrin Sukker, ikke melis eller sukrin +.

Steketiden er også tilpasset min ovn,så det må dere se ann hvis dere vil prøve:)men blir sånn ca:)

Du trenger:

6 eggehvitter

150 g sukrin sukker

1 ss agavesirup

1 ss hvitvinseddik

 

5dl piskbar fløte

1ts steviosa

1vaniljestang

Sukrinmelis til strø

1beger friske jordbær

1beger friske blåbær

1beger friske bringerbær

 

Fremgangsmåte:

 

Start med å sette ovnen på 130grader.

Ha eggehvitter i en kjøkken maskin og pisk stive. Ha deretter litt og litt sukrin sukker i til alt er blandt i og oppløst. Tilsett agavesirup og pisk godt. Ha så i eddiken og pisk til du får en seig masse.

Tegn opp en sirkel på 26 -28 cm på et bakepapir og fordel marengsen over.

Sett marengsen inn i ovnen og senk tempraturen på ovnen til 105 grader . Stek i 1 time og 20 minutter. Skru deretter av ovnen uten å lokke opp døren og la kaken avkjøle helt før du tar ut kaken.

Pynting av kaken

Pisk 5 dl fløte til krem. Her kan du bruke den fløten du foretrekker. Ha i steviosa og frøene fra en vaniljestang og pisk inn.Ha kremen over den avkjølte marengsen. kutt bær i mindre biter å ha over kremen. Strø litt sukrin melis over tilslutt:)

Alternativ til melkefri

 

Odense Erlet, laget av palmekjerneolje. Kan vispes stiv. Tilsett melis, vaniljesukker og litt salt. Pisk lenge for å få et luftig resultat.

Soyatoo. Laget på soya, kokos og palmefett.

Soyatoo Whip. Ferdig soya krem på flaske

GoGreen Visp. Er laget av havre, kan ikke brukes av cøliakere. 1 pakke blir ca 2 dl ferdig krem

Alpro Soya Airy & Creamy, kan vispes stiv, fin konsistens, 1 pakke blir 4 dl ferdig krem. Lurt å tilsette ekte vanilje for enda bedre smak.

 

Tips

-vær tålmodig når du skal pisse marengs, viktig at sukrinen blir skikkelig oppløst

-ikke lukk opp ovns døren før kaken er ferdig pg avkjølt, ellers vil den bare synke sammen.

– bytt ut bær med frisk frukt, nøtter eller revet sjokolade for variasjon 🙂

#glutenfri#melkefri#sukkerfri#marengs#funksjonellmat#super_nature#sunnmat#sugarfree#dairyfree#highprotein#lowcarb#proteinrik#lavkarbo#utensukker#utenmelk#utengluten#glutenfree#pavlova
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg