God kveld!
Flere enn meg som har prøvd å lage sukkerfri marengs ? – Da vet dere at det faktisk ikke er så lett.. Med stevia som jeg helst foretrekker å erstatte sukker med ,kan dere bare glemme med en gang. Da snakker vi flat tørr pannekake.
Prøvd å feilet utallige ganger med både steketid og mengde søtningsmiddel.
Mitt beste resultat er denne oppskriften med Sukrin Sukker, ikke melis eller sukrin +.
Steketiden er også tilpasset min ovn,så det må dere se ann hvis dere vil prøve:)men blir sånn ca:)
Du trenger:
6 eggehvitter
150 g sukrin sukker
1 ss agavesirup
1 ss hvitvinseddik
5dl piskbar fløte
1ts steviosa
1vaniljestang
Sukrinmelis til strø
1beger friske jordbær
1beger friske blåbær
1beger friske bringerbær
Fremgangsmåte:
Start med å sette ovnen på 130grader.
Ha eggehvitter i en kjøkken maskin og pisk stive. Ha deretter litt og litt sukrin sukker i til alt er blandt i og oppløst. Tilsett agavesirup og pisk godt. Ha så i eddiken og pisk til du får en seig masse.
Tegn opp en sirkel på 26 -28 cm på et bakepapir og fordel marengsen over.
Sett marengsen inn i ovnen og senk tempraturen på ovnen til 105 grader . Stek i 1 time og 20 minutter. Skru deretter av ovnen uten å lokke opp døren og la kaken avkjøle helt før du tar ut kaken.
Pynting av kaken
Pisk 5 dl fløte til krem. Her kan du bruke den fløten du foretrekker. Ha i steviosa og frøene fra en vaniljestang og pisk inn.Ha kremen over den avkjølte marengsen. kutt bær i mindre biter å ha over kremen. Strø litt sukrin melis over tilslutt:)
Alternativ til melkefri
Odense Erlet, laget av palmekjerneolje. Kan vispes stiv. Tilsett melis, vaniljesukker og litt salt. Pisk lenge for å få et luftig resultat.
Soyatoo. Laget på soya, kokos og palmefett.
Soyatoo Whip. Ferdig soya krem på flaske
GoGreen Visp. Er laget av havre, kan ikke brukes av cøliakere. 1 pakke blir ca 2 dl ferdig krem
Alpro Soya Airy & Creamy, kan vispes stiv, fin konsistens, 1 pakke blir 4 dl ferdig krem. Lurt å tilsette ekte vanilje for enda bedre smak.
Tips
-vær tålmodig når du skal pisse marengs, viktig at sukrinen blir skikkelig oppløst
-ikke lukk opp ovns døren før kaken er ferdig pg avkjølt, ellers vil den bare synke sammen.
– bytt ut bær med frisk frukt, nøtter eller revet sjokolade for variasjon
Det så helt fantastisk godt ut! Det må jeg prøve!
Ha en fin uke videre!
Å hei! Ser fantastisk ut!! Så flink du er!!