SJOKOLADEPUDDING

Dessert til nyttårsaften kanskje? Hvorfor ikke starte året med en god og sunn sjokoladepudding uten melk og sukker.

 

Du trenger

 

1 l mandelmelk

120 g maizena

60 s sukrin

60 g sukrinmelis

60 g kakaopulver

1/2 ts vaniljepulver

 

Fremgangsmåte:

Ha ingrediensene i en kjele og kok opp til kokepunktet mens rører til alt er oppløst.

ta kjelen av plata med en gang det kokos og fortsett å visp til det tykner.

Sett til avkjøling til puddingen har stivnet.

Vaniljesaus

Du trenger:

50 g/ 1 god neve rå cashewnøtter.

1,5 dl kokende vann

1dl (tykk) kokosmelk

1ts vanilje pulver eller frøene fra en stang

1ss sukrin eller annen søtning.

5-6 dråper stevia (gjerne french vanilla)

1/4 ts guargummi/guarkjernemel. (Fortykningsmiddel) Om du ikke har det, bruk litt maizena

For å få en skikkelig gul saus kan du ta opp i et par dråper gul konditorfarge

Fremgangsmåte

Ha nøttene i blender og kjør til et fint pulver. Hell over det kokende vannet og bland til det har blitt en fyldig og glatt blanding. Ha i vanilje, søtning, kokosmelk og guargummi, og bland godt i blenderen. Nå kan du ha i konditirfarge hvos du vil . Rør inn.

Hell over i en mugge og den er klar. Oppbevares kaldt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg