Nå som jeg har startet på skolen igjen og er på farten store deler av dagen og hele kvelden, har jeg savnet et rask mellommåltids alternativ som er lett å ha med seg. Det blir fort dyrt å skulle handle mat hver dag…Jeg har blitt stor fan av disse barene, som metter godt og gir energi på en god måte uten at man får høy blodsukkerstigning.
Barene er allergivennlig, naturlig glutenfri, melkefri, uten sukker, gjær, egg eller soya.
3 stk store barer
100 g Valnøtter, grov hakket
50 g Gresskarkjerner
25 g Gojibær
2 ts Linfrø
2 ts Hampprotein
1 ts Fiberhusk
1 ss Yaconsirup
2 ss Cocosa,smeltet
1-2 ss Kokosblomstsukker
Fremgangsmåte:
Ha de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Rør lett sammen smeltet cocosa og yaconsirup, og hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland godt sammen.
Form tre barer på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 170 grader i ca 15 min.
Avkjøl helt på en rist, men behold bakepapiret under .
Tips!
-Valnøtter kan byttes ut mot andre nøtter f.eks mandler, cashewnøtter eller paranøtter. Bruk gjerne 50/50 av to typer.
-Gresskarkjerner kan byttes ut mot andre kjerner f.eks solsikkekjerner
-Hampprotein kan byttes ut med erteprotein eller for annen smak f.eks sjokoladeproteinpulver.
-Yaconsirup kan byttes ut mot agavesirup eller honning.
-Kokosblomstsukker kan byttes ut mot f.eks sukrin,steviosa, sukringold eller annen søtning.
Har du regnet ut næringsinnhold? 🙂
AnnEvy: Hei, nei det har jeg ikke.. Som jeg har skrevet om tidligere teller jeg ikke kalorier. Jeg vet at denne oppskriften er proppet med masse næring som sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler, som Omgea 3 og 6 som du får fra blant annet valnøttene 🙂