inneholder afiliatelenker
Bedre enn isen på butikken!
Jeg vet at det ikke bare er meg som syntes det er så utrolig kjedelig at det finnes så få/ingen alternativ is på butikken. I hvertfall ikke som er både uten melk og gluten (helst sukker også).
Laktosefri er ikke melkefri!
Så helt til produsentene lansererer noen gode alternativer, så lager jeg heller isen hjemme selv.
Fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg. Kan også lages uten nøtter!
Iskrem med mandel og karamell
ca 6 stk
1 boks Fullfettet kokosmelk
2 dl Mandeldrikk *
2 ss Sukrin melis
Noen dråper steviosa karamell
1 klype Vaniljepulver
KARAMEL
2 ss Kokossirup
2 ts Mandelsmør
5 dråper Steviosa Karamell
1 klype Himalayasalt
Hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE
1. Rør sammen alle ingrediensene til karamellen og sett til side.
2. Bland alle ingrediensene til isen sammen. Smak til med ønsket mengde søtning underveis.
3. Hell litt av isblandingen over i formene, deretter karamell og hakkede mandler. Fortsett lagvis.(eller etter ønske) Ikke start med karamellen i bunnen, da blir isen vanskeligere å få ut av formen.
4. Settes i fryseren til isen er stiv.
TIPS!
– Mandelmelk kan byttes ut mot annen valgfri melk. F.eks Risdrikk om du ønsker melk uten nøtter.
– Mandelsmør kan f.eks byttes ut mot solsikkesmør for å få isen uten nøtter. Solsikkesmør lager du enkelt ved å blende solsikkefrø i en food prosessor til du får smør, på samme måte som du lager nøttesmør.
– Mandler kan sløyfes eller byttes mot noe annet.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Dette må jeg prøve, så ordentlig godt ut! 🙂
Ingrid Horntvedt: Takk takk, kan virkelig anbefales 😀