inneholder affiliatelenker
Blir aldri lei denne combo`n avokado og kakao “CHOCADO” 😀
Endelig har vi fått steikende varmt vær her i Norge også! Jeg skal absolutt ikke klage, MEN det er varmt! 😉 Jeg skal kjøle meg ned med denne isen her i dag, sunt, godt, næringsrik og mettende. 😀
Doble eller triple oppskriften om du skal lage til flere.
Chocado Ice Cream
1/2 boks Fullfettet kokosmelk – eventuelt mandelmelk eller fløte.
1 Stor Avokado- eller 2 små
1-2 ss Sitron eller limesaft
3-4 ss Fibersirup gold
3 ss Raw kakaopulver – mer eller mindre etter smak
Noen dråper Stevia vanilje
1 liten klype Himalayasalt – Kan sløyfes.
FREMGANGSMÅTE
1. Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller food processor til en kremet konsistens. Smak til underveis om det er noe du ønsker mer av.
2. Sett i fryseren i et par timer og rør noen ganger underveis.-
Har du ismaskin kan du kjøre blandingen i maskinen og du får ferdig sjokoladeis på noen få minutter.
TIPS!
– Fibersirup gold kan byttes ut mot annen ønsket søtning. F.eks sukrin, steviosa, dadler eller honning.
– Kokosmelk kan byttes ut mot melkebaserte alternativer om du tåler, fløte, usøtet vikingmelk eller f.eks kesam.
– Stevia vanilje kan byttes ut mot rent vaniljepulver.
– Vil du gjøre isen mer næringsrik kan du tilsette noe av det her.:
Egg , eggeplommer, eggehvitte
Hakket sjokolade– sukkerfri og eventuelt melkefri
SMAK til underveis !
– Maria Marisol
Den så skikkelig god ut 😀
Åh, dette så godt ut! Bare dumt jeg må følge lavfodmap på IBS, og dermed ikke kan spise avokado eller fibersirup.. Har jaktet meg omtrent ihjel etter oppskrift på kokosis uten FODMAP-ingredienser og melk. Har du noen tips? 🙂
Nam, ser digg ut 😀
Merete: hei, jeg skjønner.. Har IBS selv, men følger ikke en streng Fodmap. Du kan lage av kokosmelk, kokosstrø, banan og flytende stevia, IKKE steviosa, men ren flytende stevia eventuelt med vaniljesmak:)
Henriette Celin: den er råå digg:)
Nina: takk, den er farlig god:)