Middagspai med kylling helt uten gluten, melk, soya og korn. En sunn og god lavkarbo/paleo middag til hele familien!
Jeg har brukt kyllingkjøttdeig i paien min i dag, men du kan fint bruke det du ønsker av proteinkilde, eller du kan lage en vegetarpai og fylle med masse grønnsaker.
Middagspai
BUNN
95 g Mandelmel
25 g Smør, romtemperert- jeg bruker melkefri melange
1 Egg
1 Klype Himlayasalt
2 ss Kokosolje
FREMGANGSMÅTE
1. Del smøret i terninger og kna det inn i melet.
2. Bland inn egg og salt, rør tilslutt inn 2 ss smeltet kokosolje og kna til du får en fast deig.
3. Ha deigen over i en paiform på 26 cm i diameter, ta det med ro for selvom deigen ser alt for liten ut så er den ikke det! Legg gjerne et bakeppair over deigen og trykk deigen ut i formen.
4. Prikk deigen med en gaffel, og forstek deigen på 165 grader i ca 8 min.
FYLL
1 pk Kyllingkjøttdeig
5 Egg
1 dl Vann
Valgfrie grønnsaker.- Jeg brukte paprika, squash, purre, løk og spinat
Himalayasalt
Pepper
Paprikakrydder
Chilikrydder
Olje
Urter,- jeg brukte gressløk
FREMGANGSMÅTE
1. Stek kjøttdeigen med krydder og olje. Jeg brukte de som er nevnt ovenfor.
2. Kutt og del grønnsaker i ønsket størrelse.
3. Pisk sammen egg, vann og himalayasalt
4. Fyll den forstekte bunnen med grønnsaker og kjøttdeig, hell deretter over eggestanden.
5. Sett midt i ovnen på 170 grader i ca 30 min.
-MariaMarisol
Takk for oppskrift – jeg er glad i pai og synes det er supert kjekt å ha i kjøleskapet/frys og bare ta opp for å ha med ut på lunsj 😀
Nina: Bare hyggelig! 😀 Tenkte på deg når jeg la ut oppskriften, siden du ønsket sunne og lette oppskrifter til hele familien 😉 Ha en fin dag! 🙂