inneholder affiliatelenker
Pizza my way!
Med sprø bunn og masse fyll! 😀 Helt uten gluten, gjær, soya, nøtter og melkeprodukter. Oppskriften er lavkarbo- paleo og allergivennlig. Bunnen er også lavfoodmap, men bruk eventuelt andre grønnsaker i fyllet for å gjøre det også foodmapvenlig.
PIZZA
PIZZABUNN
1,5 dl Sesamfrø
1,5 dl Sesammel
1 ts Bakepulver
1 ss Fiberhusk
1 klype Himalayasalt
2 ss Eplecidereddik
2 dl Kokende vann
2 ss Kokosolje – Eventuelt annen flytende olje
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør sesamfrøene i en food prosessor til mel, og bland deretter sammen med resten av de tørre ingrediensene.
2. Ha i eplecidereddik, hell over kokende vann og rør godt sammen.
3. Tilsett flytende olje og bland røren sammen til en fast deig. Kna gjerne med hendene.
4. La deigen ligge å hvile i 10-15 min, og kjevle deigen deretter utover et bakepapir. Del deigen i to og lag to runde pizzabunner, eller kjevle hele ut til en stor firkant.
5. Prik deigen med en gaffel og forstek i ovnen i ca 15 min på 170 grader.
I mellomtiden kan du lage fyllet
FYLL
Kyllingkjøttdeig
Gul løk
Paprika
Squash
Oliven
Tomat
Champignon
Tomatpure
Jeg stekte champignon, løk og kjøttdeig og kuttet opp grønnsaker. Når bunnen var ferdig forstekt bredde jeg et lag med tomatpure på og toppet deretter med kjøttdeig og grønnsaker. Stekte deretter pizzaen videre til fyllet var ferdig.
Jeg toppet den ferdig stekte pizzaen med en mild variant av hummus. Hummus lages vanligvis med tahini eller sesamolje, men det sløyfet jeg denne gangen for en mildere variant.
– MariaMarisol
Nam! Så god den så ut! 🙂
elisebr: takk, den er veldig god:)