Hei og god kveld! ♥
“Fredagstaco” ble “lørdagstaco” i dag, med en vri. Jeg er veldig glad i spice, men i forhold til orginalen vil jeg ha litt friskere smaker i tillegg…
Jeg har derfor brukt reker i steden for kjøtt, og en salsa basert på mango. Nam, nam!
Tacolefsene er nesten hjemmelaget, jeg har brukt en lavkarbo brødmix fra Funksjonellmat. Brødmix`n er uten gluten, melk og gjær, og er derfor et godt alternativ for allergikere eller for de som har et lavkarbo kosthold.
Tacolefser
55 g Brødmix
1,5- 2 dl vann.
Hvitløkskrydder ( kan sløyfes)
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen brødmix, krydder og vann, og la det stå å svelle i noen minutter.
2. Røren skal være litt rennende, blir den litt for kompakt tilsetter du bare 1/2 dl vann til.
3. Smør røren utover et bakepapirkledd stekebrett i to sirkler.
4. Stek midt i ovnen i ca 10-15 min på 200 g, til lefsene er gyldenbrune og gjennomstekt. ( det sjekker du enkelt ved at du kan dra av lefsene fra bakepapiret)
5. Avkjøl litt på rist.
MANGOSALSA
1 liten Mango ( eller 1/2 stor)
1/2 Chilli,rød
1/2 liten Rødløk
1/2 Lime, saften
Salt
Pepper
Frisk koriander
FREMGANGSMÅTE:
1. Kutt opp mangoen i terninger, hakk rødløk, finhakk chilli, og bland sammen.
2. Tilsett limesaft, og smak til med salt, pepper og grovhakket koriander.
TACOFYLL
Reker
Avokado
Salat
Agurk
Cherrytomater
Rødløk
Paprika
Mangosalsa
1/2 Lime, saften
( salt, pepper, chillikrydder, hvitløkskrydder)
Fyll lefsene med reker, grønnsaker og mangosalsa. Topp gjerne med litt ekstra limesaft, evt krydder.
Ønsker dere alle en fin fin kveld! ♥